KMÜ’DE ASKIDA YEMEK UYGULAMASI BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından örnek bir uygulamaya imza atıldı. Askıda yemek adı verilen uygulama sayesinde öğrenciler ücretsiz yemek yiyebilecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri, üniversite yemekhanesinden yemek yemek için otomatik kart dolum cihazına para yükleyip kimlik kartlarını okutarak turnikelerden geçiyordu. Yeni uygulamayla yanında parası olmayan öğrenciler de artık yemekhanede yemek yiyebilecek.

Bir sosyal yardımlaşma projesi olarak hayata geçirilen askıda yemek uygulaması, kart dolum cihazının başına gelen ve yanında parası olmayan öğrencilere sunulan bir hizmet. Öğrenciler, ekranda görülen ‘askıda yemek’ butonunu işaretleyerek bir günlük yemek parasını kartlarına yükleyebiliyor. Kartlar elektronik olduğu için öğrencilerin turnikelerden geçerken askıdan yemek yediğini kimse bilmiyor. Askıda yemek uygulamasına başta üniversite personeli olmak üzere öğrenciler de destek veriyor.

Öğrencilere askıdan yemek ısmarlamak isteyenlerin tek yapması gereken kart dolum cihazının başına gelip ‘askıda yemek’ butonunu tıklayarak cihaza yemek parası yüklemek. Cihaza yemek parası yükleyenlerin kim oldukları ise sistem tarafından kayıt altına alınmıyor.

Projeye destek veren ve askıda yemek uygulamasını başlatan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Sadece ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını karşılamak için değil, bizim de insan olarak fıtrata uygun yaşamamız ve hayattan haz duyabilmemiz için bu tip organizasyonlara ihtiyacımız var. Bunu düşünen, hayata geçiren, katkı veren herkese ve bundan yararlanacak öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Gökmen, geçtiğimiz son beş ay içerisinde başta Ankara’da olmak üzere ülkede yaşadığımız sıkıntıları atlatmanın en önemli yolunun bu tarz sosyal dayanışmalar ile birlik ve beraberliklerden geçtiğini hatırlatarak milletimizin ilelebet var olması adına dayanışma faaliyetlerinin her geçen gün artarak devam etmesini diledi.