KMÜ YURT-KUR İŞBİRLİĞİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 10              24.01.2011

Başbakanlık Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Osman Yaşar Acet ile Konya Bölge Müdürlüğüne bağlı 17 öğrenci yurdunun müdürleri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini ziyaret etti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından Ermenek’te yapılan binanın Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna tahsis edilmesi ile Konya Bölge Müdürlüğüne bağlı 18. öğrenci yurdunu hayata geçireceklerini dile getiren Osman Yaşar Acet “üniversitelerle öğrencilerin barınmalarına ilişkin ortak amaçlara sahibiz. Öğrencilerimizin sorunlarına ortak çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak bizler öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını istiyoruz. Buradan hareketle sadece fiziki yapımızı iyileştirmekle kalmıyoruz aynı zamanda personel eğitimi ile de öğrencilerimizin en iyi hizmeti almasına olanak sağlıyoruz” dedi.

Yurt-Kur’u Üniversitemizin bir birimi gibi aileden biri olarak görüyoruz diyen KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kemal Esengün ise Ermenek’te yapılan binanın Mart 2011’de teslim Yurt-Kur’a teslim edileceği müjdesini vererek “ Devlet yurtlarımız son dönemlerde çok önemli gelişmeler kaydetti. Bizim öğrencilik zamanlarımızda odalardaki kişi sayısı 18-20 kişi iken şimdi 2-4 kişilik odalarda öğrenciler kendilerini evinde gibi hissediyor. Gelen öğrencilerimize devlet yurtlarını öneriyoruz. Veliler de çocuklarının güvenilir ortamlarda kalmasından memnuniyet duyuyor. Bu anlamda tüm Yurt-Kur çalışanlarının emeğini takdir ediyoruz. Bizlerde her türlü işbirliğine açığız” diye konuştu. Nezaket ziyaretinin kabulünde KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi de hazır bulundu.