ÜNİVERSİTEMİZDE KARİYER GÜNLERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 16              02.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi İdari Bilimiler Fakültesi Dekanlığının T.C. BAŞBAKANLIK Sermaye Piyasası Kurulu ile ortaklaşa düzenlediği seminerde öğrencilere sermaye piyasası hakkında bilgi verildi.

İİBF öğrencileri başta olmak üzere özellikle 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere İstanbul Menkul Kıymetler Borsasından, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsasından ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliğinden birer temsilci konuşmacı olarak katıldı. Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Sermaye Piyasası Kurulunda iş imkanları, staj imkanları, Sermaye Piyasası Kurulunun tanıtımı ve işleyişi konuları ele alındı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşması yapan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengün katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “bu tür faaliyetlerde amacımız öğrencilerimizi üniversite sonrasında çalışma hayatına hazırlamaktır. Mezuniyet sonrası öğrencilerimizin sektörlerle ilgili fikir sahibi olması iş hayatında daha kolay yer edinmelerine zemin hazırlayacaktır. Buradan yola çıkarak her çarşamba üniversitemizde öğrencilerimize yönelik kariyer günleri düzenleyeceğimizi de duyurmak istiyorum.” dedi.