KMÜ’DE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 18              10.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi her hafta Çarşamba günleri düzenlemeyi planladığı kariyer günleri ile öğrencilerini mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlamayı hedefliyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığının düzenlediği “Kariyer Günleri” toplantısının bu haftaki konuğu Bifa Onursal Başkanı Yılmaz Babaoğlu oldu. Toplantıya Bifa Bisküvileri Fabrika Yönetim Kurulu üyeleri, fabrika çalışanları, üniversite öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Toplantıya katılan Bifa Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu da her alanda desteklediği üniversite öğrencileri tarafından ilgi ile karşılandı.

1960’lı yıllardan bu yana faaliyet gösteren ve alanında öncü olmuş Bifa’nın büyüme hikâyesinin yansıtıldığı tanıtım filminin ardından konuşan Yılmaz Babaoğlu öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bifa Bisküvi Fabrikası Onursal Başkanı Yılmaz Babaoğlu öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaştı. Başarının sırrını sorumluluk duygusu ile hareket etmeye ve çok çalışmaya bağlayan Babaoğlu “size yüklenen sorumlulukların altından kalkamama endişesiyle çoğu zaman uykusuz kalabiliyorsunuz.” dedi. Öğrencilerin ilgisinden memnun kalan Babaoğlu Öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Babaoğlu “üniversite öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının bölge ekonomisinin gelişimine katkısının bilincindeyiz. Bu bağlamda üniversitemizin bölgemize olan katkısından dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengün konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Her hafta iş dünyasının başarılı isimlerinin ağırlanacağı kariyer günleri ile öğrencilerimiz iş hayatına dair fikir sahibi olacak. Mezuniyet sonrasında kendilerini bekleyen geleceği tanıma fırsatı bulacak öğrencilerimiz başarılarıyla anılan insanlardan da feyz alacaklardır.” diye konuştu.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengün’ün günün anısına Yılmaz Babaoğluna plaket sunmasının ardından toplantıya katılan öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı yapıldı.