GİRİŞİMCİLİK VE İŞ DÜNYASI KONFERANSI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 19              15.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin öğrenci topluluklarından Kariyer Topluluğu’nun organize etmiş olduğu Girişimcilik ve İş dünyası konferansında KMÜ öğrencileri Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ile buluştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelere ilişkin bilgi veren TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert “bir zamanların hasta adamı olarak değerlendirilen Türkiye, bu gün dünyanın parlayan yıldızı konumuna geldi.” dedi.

Ekonomik gelişmelerin gençler tarafından iyi takip edilerek ortaya çıkan fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sert “ bu gün yaşanan gelişmeler Türkiye’yi önümüzdeki süreçte sayılı ülkeler arasına taşıyacaktır. Bu gelişmelerde üniversite gençliğinin de payı vardır. Bu gün tüm gelişmelerin farkına varan, mevcut durumu sorgulayan ve iyi yorumlayan bir gençliğe sahibiz. Sizler Karaman’da bu heyecanı yakalayabiliyorsanız üniversite gençliği bu süreçte itici güç olma adına yerini almış demektir. 226 ülke var ve bu ülkelerin içinde bulunduğu bir yarış var. Türkiye artık “bu yarışta ben de varım” diyen bir ülke konumunda. Bu gün Avrupa ülkeleri geriye doğru bir gidiş yaşarken Türkiye yakaladığı ivme ile yükselmeye devam eden bir ülke. Bizim gençliğimizde Türkiye klasman sıralamasında 45-50. Sıralarda yer alırken bu gün gelinen noktada 10-15. sıralarda yükselmiştir.” diye konuştu.

Üniversiteli gençlerin öğrenciliklerinin son dönemlerinde hayatlarını etkileyecek önemli bir süreç yaşadıklarını ifade eden Sert bu dönemde karamsar olmamak gerektiğini dile getirdi. İş kaygısı yaşayan gençlere tavsiyelerde bulunan Sert “bireysel olarak iyi bir noktaya gelmek için çok çalışmak gerekir. Zamanı ve fırsatları iyi değerlendiren gençler başarılı olabilir. Girişimcilik ruhu sizleri başarı noktasına taşıyacaktır bu anlamda ülkemizde ve yurtdışında sizleri bekleyen önemli fırsatlar var.” dedi.

Toplantıda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dr. Hasan Sert konferansa gösterilen ilgiden memnun kaldı. Programın sonunda İİBF Dekanı Prof. Dr. Kemal Esengün TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert’e günün anısına seramik tabak takdim ederken Kariyer Topluluğu Başkanı Halil Çifter de topluluk adına plaket sunumu yaptı. Öğrencilerle fotoğraf çektiren TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert etkinliğin ardından KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i ziyaret etti. Rektör Gökmen ile bir süre sohbet eden Sert KMÜ ailesinin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.