ERMENEK MYO ÖĞRENCİLERİ TORKU TESİSLERİNİ GEZDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ermenek Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret, İşletme, Muhasebe ve Elektrik programlarında öğrenim gören elli kişilik öğrenci grubu Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Ali Can ve öğretim elemanları eşliğinde Torku tesislerine teknik gezi düzenledi.

Öğrenciler, Konya Meram’daki Torku Panagro Et-Süt Entegre Tesisleri, Çumra Şeker Entegre Tesisleri, Çobanyıldızı Termik Santrali, Balık Üretim Merkezi, Trijen Üretim Santrali gibi pekçok yeri görme imkanı bulurken gezi esnasında yetkililerden işletmenin üretim ve idari faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

Yetkililer, Torku’nun dünyanın en büyük Et-Süt Entegre tesisi olduğunu belirterek işletmenin kendi enerjisini kendisinin ürettiğini ifade ettiler. Torku’nun bitkisel ve tarımsal üretimin yanı sıra hayvansal üretime de geçtiğini hatırlatan yetkililer, işletmenin her zaman bölge çiftçisinin yanında yer aldığını dile getirdiler.

Öğrenciler, Torku tesislerindeki gezinin ardından Çumra’da yer alan ve insanlığın gelişiminde önemli bir evre olan Çatalhöyük Neolitik Kenti’ni gezdi. Tarımın başlangıcı ve avcılık gibi önemli sosyal değişim ve gelişmelere tanıklık eden Çatalhöyük Neolitik Kenti’ne yapılan kültürel gezi ile etkinlik sona erdi.