KMÜ’DE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 20              17.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılında Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi. KMÜ Yunus Emre Amfisinde gerçekleşen programa KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. DR. Mehmet Karataş, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal marşının okunmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunulan sinevizyon gösterisi yapıldı. Ünlü şairin şiirlerinin okunduğu etkinlikte Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy konulu kompozisyon yarışmasında birincilik kazanan hemşirelik bölümü 3. Sınıf öğrencisi Canan Bulut’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından para ödülü takdim edildi.

Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Üstün ünlü şairle ilgili yaptığı konuşmasında “Mehmet Akif Ersoy iyi bir edebiyatçı olmasının yanı sıra aldığı dini eğitimle, spora verdiği önemle, musikiye olan ilgisi ile de dikkat çeken bir kişiydi. Ahlaki değerlere olan bağlılığı ile örnek bir kişiliğe sahip olan Mehmet Akif bedeli ne olursa olsun verdiği sözü yerine getiren, mazlumun yanında yer alan bir hayat görüşüne sahipti.” diye konuştu. Üstün, “İstiklal Marşımızın para ödülü karşılığında yazılmasına karşı çıkan şair, vatan sevgisini iman gücüyle birleştirir. Akif şiirlerinde bir taraftan birlik bütünlük, hürriyet, doğruluk, vefakarlık, samimiyet, vatanperverlik, dindarlık, tesanüt, şehamet, adalet, istiklal, yüce ahlaki kıymetleri tasvir ve telkine uğraşırken diğer taraftan tefrika,  riyakârlık, münafıklık, korkaklık, dalkavukluk, tembellik, zulüm gibi içtimai yıkımlara neden olan kötü huylara şiddetle hücum eder.” Şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda Mehmet Akif Ersoy’u konu alan fotoğraf sergisi açıldı.