KMÜ TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tanıtım Günleri başladı.

KMÜ Konferans Salonunda 21-22 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Tanıtım Günlerinin açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve eşi Fatma Mehtap Gökmen, il ve üniversite protokolü, lise müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın tebrik mesajının okunmasının ardından üniversitenin tanıtım filmi gösterildi. Açılış programı Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti. Öğrenciler Süleyman Ali Ünver (keman), Onur Menekşe (gitar), Tufan Bardakçı (kanun), Mehmet Oğuzhan Kaya (bağlama), Aydemir Çataklı (ritim) ve Mehmet Furkan Gümüş (ritim), Türk sanat müziğinin sevilen eserlerini dinleyenlerle paylaştı.

“Üniversite olmak uzun bir süreçtir, bir kültürdür”

Programın açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, ünlü matematikçi Prof. Dr. Cahit Arf’in “Üniversite kurmak kolay, üniversite olmak zordur” sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversite olmak uzun bir süreçtir, bir kültürdür. İyi üniversitelerin dünyada en az bir asır, Türkiye’de ise yarım ya da çeyrek asırlık geçmişleri vardır. O yüzden dünyadaki ilk 500 üniversite arasında neden Türkiye’den çok az üniversite var ve niye başarısızız dememek gerekir.”

Öğrenci, Üniversite ve Şehir

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak zor işi başarmak için çalıştıklarını belirten Rektör Gökmen, KMÜ’nün fiziksel altyapısını büyük ölçüde tamamladığını, gerek kurumsallık gerekse şehir ve sanayi işbirliğine katkı yolunda da ciddi mesafeler kat ettiğini söyledi. Rektör Gökmen, öğrencilere hitap ederek sürdürdüğü konuşmasında üniversite eğitiminin üç ayağı bulunduğunu ve bunların “öğrenci, üniversite, şehir” şeklinde sayılabileceğini ifade etti.

Türkiye’de artık bir üniversiteye girmenin oldukça kolaylaştığını, çünkü örgün eğitim kontenjanlarının lise mezunlarından daha çok olduğunu belirten Rektör Gökmen, öğrencilere “Sevdiğiniz, mutlu olacağınız meslekleri seçin ve kendinizi iyi yetiştirin, özgüven kazanacağınız, kendinizi gerçekleştirebileceğiniz bölümleri tercih edin.” tavsiyesinde bulundu. Rektör Gökmen, üniversitelerin bulunduğu şehirlerin güvenliği, ulaşımı, barınma olanakları ve sosyal çevresi yönüyle öğrenciler açısından önemli olduğunu dile getirerek özellikle tıp, hukuk, mimarlık, güzel sanatlar gibi alanlarda eğitim almak isteyenlerin büyük şehirleri tercih etmesi gerektiğini söyledi.

“KMÜ, Türkiye’nin en iyi üniversitelerindendir”

Günümüzde artık bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını ve üniversiteler arasındaki farkların da giderek azaldığını ifade eden Rektör Gökmen, yeni kurulan üniversitelerin eski üniversiteleri pekçok noktada geri bıraktığını belirterek “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi; binaları, laboratuvarları, derslikleri, atölyeleri, ofisleri, odaları, genç ve nitelikli personeliyle Türkiye’nin en iyi üniversitelerindendir. Sizin gibi genç arkadaşlara da gençlerin kurduğu ve çalıştığı bir üniversite yakışır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ’nün kurulması ve bugüne gelmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Program, üniversitenin kuruluşundan bugüne gelişimini anlatan slayt sunumu ile devam etti. Açılışın sona ermesinin ardından ise üniversitenin öğretim elemanları teker teker sahneye çıkarak bölüm ve programlarını tanıtan sunumlar yaptı.

Fuaye alanında üniversitenin akademik birimleri tarafından çok sayıda stant ve serginin de açıldığı KMÜ Tanıtım Günleri, ikinci gün gerçekleştirilecek sunumların ardından sona erecek.