KMÜ’DE MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVAR MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) UNİKOP Merkezi Araştırma Laboratuvar Müdürleri toplantısı gerçekleştirildi.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığını yürüten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin ev sahipliğinde Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya KMÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi (BİLTEM) Müdürü Doç. Dr. Ceren Bayraç, UNİKOP KMÜ Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Buğrahan Emsen ile UNİKOP Üniversiteleri Merkezi Araştırma Laboratuvar Müdürleri katıldı.

Doç. Dr. Ceren Bayraç, açılış konuşmasında toplantının gündem maddelerini oluşturan ‘laboratuvar imkânlarının ortak kullanımı, ortak bilimsel projeler, KOP Bölgesi ile ilgili projeler’ hakkında açıklamalarda bulunarak, laboratuvar imkânlarının ortak kullanımı ve buralarda istihdam edilen personel arasındaki bağların güçlendirilmesinin üniversitelerde gerek israfı önlemek gerekse daha başarılı işlere imza atmak açısından önemli olduğuna değindi. Doç. Dr. Ceren Bayraç, ortak bilimsel çalışmaların ve işbirliklerinin gerekliliğine değinerek KOP Bölgesi ile ilgili projelerden söz etti.

Toplantı üniversite temsilcilerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi.