KMÜ HOKEY TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Erkek Hokey Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Hokey Şampiyonasında birinci oldu.

Bolu’da 19-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Hokey Şampiyonasına kadınlar ve erkekler kategorilerinde Abant İzzet Baysal, Amasya, Ankara, Batman, Dicle, Gazi, Gaziantep, Hacettepe, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırıkkale, Muğla Sıtkı Koçman ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversiteleri katıldı.

KMÜ Kadın Hokey Takımı müsabakalarda oynadığı maçlarda bir galibiyet, üç mağlubiyet alarak şampiyonayı sekizinci sırada tamamlarken, KMÜ Erkek Hokey Takımı turnuvada şampiyonluk kupasını kaldırdı.

KMÜ Erkek Hokey Takımı, gruplarda aldığı bir mağlubiyet, bir galibiyet ile grup ikincisi olarak bir üst tura çıkarak yarı finalde ev sahibi Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile karşılaştı. Zorlu bir mücadelenin ardından ev sahibi takımı yenmeyi başaran Erkek Hokey Takımı, finalde Gaziantep Üniversitesi ile karşılaştı ve bu mücadeleden de galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

“Şampiyonluk, birliktelik ve takım ruhu ile geldi”

KMÜ Kadın ve Erkek Hokey Takımları Antrenörü olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sefa Şahan Birol, şampiyonada hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hokey branşı ile yeni tanışmış olan kadın takımımızın sporcuları ile gidebildiğimiz yere kadar gitme hedefimiz bu sene için Türkiye sekizinciliği ile gerçekleşmiş oldu. Kadın takımımızın bir sonraki şampiyonalarda çok daha iyi yerlerde olacağına inanıyoruz. Çünkü sporcularımız bu işe gerçekten gönül verdiler ve mutlaka emeklerinin karşılığını alacaklardır.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Sefa Şahan Birol, erkek takımının muhteşem bir birliktelik göstererek şampiyonada herkese örnek olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sporcularımız birlik ve beraberlik duygusunu hem müsabakalar esnasında hem de tüm organizasyon süresince hep üst düzeyde tuttular. Karşılaşmalarda takımımıza önemli katkılar veren milli sporcularımızla birlikte sahaya güzel bir takım oyunu koyduk. Bu takımla uzun yıllar şampiyonluğun en güçlü adayı olacağımıza inanıyorum. Bize bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”