KMÜ, KARAMAN’DA SANAYİDE ÇALIŞAN KADINLARIN SORUNLARINI ARAŞTIRIYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 22         21.03.2011

Proje ile Karaman sanayi sektöründe çalışan kadın işçilerin Karaman’daki toplumsal değişime etkileri belirlenerek ve işçi kadınların aileleri ile toplumsal hayatta yaşadıkları  uyum sürecinde ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri sunulacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen “Bölgemizde ve Kentimizde sanayi sektörü içerisinde çalışan kadınlarımızın sosyal değişim sürecindeki önemi büyüktür. Sanayi sektöründe çalışan kadınların problemlerini saptamak amacıyla Doç. Dr. Aliye ÇINAR ve ekibi tarafından yapılan bu çalışmanın, sanayi sektörüne kadının uyumu açısından getireceği çözüm önerilerinin yararlı olacağına inanıyor ve öğretim elemanlarımızı bu anlamlı çalışmalarında dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kadın işçilerin sorunlarını belirleyecek ve işe uyum sürecinde toplumda yaşanan dalgalanmaların etkilerini hafifletmeye yönelik öneriler getirecek olan bu çalışmanın, Karaman için kadın araştırmalarına önemli bir teorik zemin oluşturması bekleniyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bilimsel araştırma projelerine verdiği destekle toplumsal sorunların günışığına çıkartılmasına katkı sağlıyor. Gelişmiş bir sanayi ağına sahip olan Karaman’da sanayi sektöründe çalışan işçi kadınların sosyo-ekonomik durumlarının belirlenmesi ve araştırmalarda ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri sunulması amacıyla yapılacak olan araştırma projesinin örnek bir çalışma olması hedefleniyor.

KMÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aliye ÇINAR tarafından hazırlanan “Sanayi Sektörünün Karaman’daki İşçi Kadınların Sosyo-Ekonomik Durumlarına Etkileri” konulu araştırma projesinin, üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenmesine karar verildi.