RAMAZAN KURTOĞLU KMÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Küresel Para Savaşları ve Türkiye’ konulu konferans düzenlendi. Ünlü Ekonomist ve Yakın Çağ Siyasi Tarih Uzmanı Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Fatih İlhan topluluk faaliyetleri hakkında bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti.

“Dil bayrağımız olan Türkçemize sahip çıkalım”

Konferansını vermek üzere sahneye gelen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu konuşmasının başlangıcında öğrencilere Türkçenin önemine dair nasihatlerde bulunarak, “Türkçe giderse İslam da gider, vatan da gider, millet de gider. Algı yönetimi yaparak Türkçemizle, ses bayrağımızla oynuyorlar. Bu oyunların farkında olun ve ses bayrağımız olan dilimize sahip çıkın. Hangi partili olduğunuz, hangi bölgeden geldiğiniz önemli değil, asıl önemli olan bu vatana sahip çıkabilmenizdir.” dedi.

Küresel güçlerin Ortadoğu ve Türkiye üzerinde oynadıkları oyunlar ile yeni dünya düzeninde Türkiye’nin önemi gibi konularda öğrencilerle paylaşımda bulunan Dr. Ramazan Kurtoğlu, dünyada 1 milyar 700 milyon Müslüman bulunduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mensubu olduğumuz dinin yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti oku’dur. Fakat Müslüman toplumlar Allah’ın kitabında yer alan bu ayeti yeterince anlayamıyor ve gereğini yapamıyor. İslam dünyası olarak yeterince okumadığımız için bilim ve teknoloji üretemiyoruz. Bu vatan bize hediye edilmedi. Böyle bir ülkeye sahipseniz ülkenizin kıymetini bileceksiniz. Okumaz, araştırmazsanız mezhep ayrımlarıyla, türlü oyunlarla aynı dine mensup olsanız dahi aranıza nifak sokarlar. Finlandiya’da lise son sınıfa gelindiğinde öğrencilerin mutlaka 150 temel eseri okumaları mecburiymiş. Bu anlamda bizim çocuklarımız çok ciddi bir fakirlik içerisinde, çünkü okumuyorlar. Gençliğimiz hiçbir faydası olmayan televizyon programları ile oyalanıyor.”

“Dünyadaki güç dengesi din, siyaset ve para üçgeninde şekilleniyor”

Paranın tarihsel gelişimini de anlatan Dr. Kurtoğlu öğrencilere dinler tarihi ve paranın tarihini iyi öğrenmeleri gerektiğini söyleyerek dünyadaki güç dengesinin din, siyaset ve para üçgeninde şekillendiğini, dünya ekonomisinin küresel güçler tarafından teslim alındığını ifade ederek bu oyunların anlatıldığı film ve kitaplardan örnekler sundu.

Dr. Kurtoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Mevcut para sistemi artık çökmek üzere. Yakın zamanda altın ve gümüş piyasasının yüksek miktarda artacağı kesin. Yeni bir dünya düzeni kurmak istiyorlar. Türkiye; tarih, din ve ekonomik sebeplerden dolayı bu yeni düzen için çok önemli bir pozisyonda yer alıyor. Aklımızı başımıza almazsak din, siyaset ve ekonomi üçgeninde hedef tahtasında olduğumuzu iyi bilin. PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerini dost bildiğimiz batılılar başımıza bela etti. Fakat ben buradan bir hayır doğacağını ve dünya hercümerce doğru giderken bizim çok profesyonel bir ordumuz olacağını düşünüyorum.”

Dr. Kurtoğlu konuşmasının son bölümünde ülkemiz topraklarında bulunan değerli elementler ve yeraltı kaynakları hakkında bilgilerini paylaşıp bu değerli madenlerin dış ülkelerin iştahını kabarttığını belirterek, gençleri dikkatli olmaları ve ülke siyasetine, dünya siyasetine dair araştırma yapmaları konusunda uyardı.

Konferans, Dr. Kurtoğlu’nun soruları yanıtlaması ve plaket takdimi ile sona erdi.