KARAMANLILAR İÇİN EVLİLİK ÖNCESİ KURS

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 22                           21.03.2011

Karaman Belediyesi, evlilik hazırlığı yapan çiftlere yönelik olarak “Evliliğe Hazırlık Kursu” düzenlemeyi planlıyor. Belediye başkanı Kamil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu bu projeyi hayata geçirmek için KMÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Karataş’ı ziyaret etti. Daha önce üniversiteli gençlere yönelik, KMÜ ve Karaman Bilim Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen evlilik kursunun, Karaman halkını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi talebini KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş’a ileten Hilal Uğurlu, kursun detayları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Hilal Uğurlu, “ birçok ailenin parçalanma nedeni, evlilik öncesi bilgisizlik veya yanlış bilgilenme nedeniyle olabiliyor. Bu gibi durumlar toplumun bütününü yaralıyor. İleride sağlam bir aile ve kalkınmış bir toplum oluşturmak adına, Karamanlıların evlilikten önce bazı konularda duyarlılaştırılmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda üniversitemizin akademik destek vereceğine inanıyoruz ” dedi. Hilal Uğurlu “Bu eğitimin verilmesinde katkı sağlayacak olan üniversitemize ve öğretim görevlisi Hatice Yalçın’a teşekkür ediyorum" dedi.

“Evlilik okulu projesi ile ilgili olarak Öğretim Görevlisi Hatice Yalçın’ın sorumluluğunda yapılacak her türlü faaliyetin başarılı olacağından şüphem yok.” diyen Karataş ise “yapılacak bu proje katılımcıların aile yapısı üzerinde önemli bir etki oluşturacaktır. Bilinçli bir evlilik hazırlığı, aile birliğinin sağlam temeller üzerine kurulması adına ön şarttır.” dedi.

Karaman’da sanayi sektöründe çalışan işçi kadınların sosyo-ekonomik durumuyla ilgili 1 yıl sürecek bir araştırma projesinin de haberini veren Karataş “yapacağımız araştırma ile Karaman’daki işçi kadınların durumu analiz edilerek, elde edilen sonuçlar kitap haline yayınlanacaktır. Hazırladığımız verileri hem kamuoyuyla paylaşılacağız, hem de evlilik kurslarında verilecek eğitimleri bu veriler ışığında daha verimli hale getireceğiz” diye konuştu.