HER ÖĞRENCİNİN BİR AĞACI OLSUN

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 29              30.03.2011

Öğrenciler, fidan dikimi öncesi Rektör Yardımcımız ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karataş’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilere bir Japon atasözünü anımsatan Prof. Dr. Karataş, “Şu üç şeyi gerçekleştirmeden ölmeyin. Birincisi mutlaka bir ağaç dikin. İkincisi çocuk sahibi olun. Üçüncüsü de bir eser bırakın.” dedi.

Kamil Özdağ Fen Fakültesi’nin ilk öğrencileri olan ikinci sınıflar ile onlara katılan birinci sınıf öğrencilerinin, “Her öğrencinin bir ağacı olsun” temasıyla başlattıkları kampanyaya üniversite yönetimi ve öğretim elemanlarının yanı sıra İl Çevre ve Orman Müdürlüğü de destek verdi. Öğrenciler 200 sedir, 100 akasya, 50 karadişbudak ve 50 iğde ağacını toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Üniversitemiz Biyoloji bölümü öğrencileri kampüse fidan dikti. Daha yeşil bir kampüs için önayak olan öğrenciler, 30 Mart 2011 Çarşamba günü Edebiyat Fakültesi’nin kuzeydoğusundaki boş alana 400 fidan dikti.