MAVİ MARMARA’DAN HABER VAR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 24              22.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Karakalem topluluğu tarafından “Mavi Marmara’dan Haber Var!” adı altında düzenlenen söyleşiye İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Koordinatörü ve Mavi Marmara Dayanışma Derneği Başkanı İsmail YILMAZ konuşmacı olarak katıldı. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre amfisinde 22 Mart Salı günü saat 15.00 da gerçekleştirilen etkinliğe Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Karakalem Topluluğu’ndan bir temsilcinin açılış konuşmasıyla başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan İsmail Yılmaz Mavi Marmara gemisinin de içinde olduğu “Özgürlük Filosu”nun çok çeşitli inanç ve milliyetlerden insanların bulunduğu bir organizasyon olduğunu belirterek temel amaçlarının “ Gazze’deki ablukanın kaldırılması” olduğunu ifade etti.  Yılmaz Gazze’de ambargonun yasal olmadığının Birleşmiş Milletler kararlarıyla da sabit olduğunu anlattı ve “sadece 2009 yılında 350 çocuk İsrail ambargosundan dolayı ilaç bulamadığı için yaşamını yitirmiştir. Bu kabul edilemez ve dehşet verici bir şeydir.”  dedi.

İsrail’in gemideki yardım gönüllülerine yönelik saldırısının acımasız olduğunu kaydeden Yılmaz  “Gemiye ilk olarak zodyakla yanaştılar. Uğur Süleyman abimiz bu sırada kafasından vuruldu. Furkan’a yaralı olduğu halde helikopterden ateş açıldı” diyerek Mavi Marmara gemisinde yaşananları anlattı.

Etkinliğin sonunda soruları cevaplayan İsmail Yılmaz’a Prof. Dr. Kemal Esengün tarafından plaket takdim edildi.

Hatırlanacağı üzere "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" adı altında Gazze’ye yardım götürmek amacıyla Antalya’dan hareket eden Mavi Marmara gemisine, Akdeniz’de uluslar arası sularda İsrail askerlerince saldırı düzenlenmişti. Saldırıda sekizi Türk vatandaşı biri Türk asıllı ABD vatandaşı olmak üzere dokuz yardım görevlisi hayatını kaybetmiş değişik uluslardan ve inaçlardan çok sayıda gönüllü yaralanmıştı.

Karakalem Topluluğu Karamanoğlu Mahmetbey Üniversitesinde faaliyet gösteriyor. “Bir çiçekle bahar olmaz dediler… Her baharın bir çiçekle başladığını, üniversitemizi çiçek bahçesine çevireceğimizi iddia ederek çıktık yola…” diyerek çalışmalarını sürdürüyor. Topluluk insani, kültürel ve ahlaki meselelerde söz söyleme iddiası ile etkinlikler yapıyor.