KMÜ TRT HABER’DE “ŞEHİR VE ÜNİVERSİTE”NİN KONUĞU OLDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 27              25.03.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi her hafta TRT Haber kanalında Hasan Yıldız’ın sunumuyla yapılan “Şehir ve Üniversite” programının konuğu oldu. Şehir ve Yunus Emre Yerleşke alanında yapılan üç günlük çekimlerin ardından hazırlanan tanıtım filminde Karaman’ın kültürünü yansıtacak görüntülere yer verildi. Adını ünlü bir Türk beyinden alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesin kuruluş felsefesinin anlatıldığı programda öğrencilerin üniversite ile ilgili görüşlerine yer verildi.

Akademik birimlerin tanıtımının da yapıldığı programda Türkçenin başkenti olması sebebiyle buna uygun olarak özgörevler seçen KMÜ’ nün birinci hedefinin Türkçeyi baş tacı yapmak olduğu vurgulandı. Teorikten öte uygulamalı eğitim anlayışını benimseyen KMÜ’ nün bilgiyi eyleme dönüştüren akademik ve fiziki yapıya sahip olduğunun altı çizildi.

Programda Karamanın sanayi altyapısına uygun olarak istihdam açığını kapatacak programların yer aldığı KMÜ’ nün fakülteleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri tanıtıldı.

KMÜ’ de yapılan aktivitelerin ve kültürel çalışmalarında yer aldığı tanıtım filminde üniversitenin öğrencilere sağladığı kültürel ve akademik gelişmenin yanında sportif ve sosyal etkinliklere verdiği önem vurgulandı. Öğrenci topluluklarının yıl boyu yaptığı çalışmaların öğrencileri bir araya getiren önemli birer sosyal ve kültürel aktivite olduğunun dile getirildiği tanıtım filminde kütüphane, konferans salonları, spor salonları, yemekhanesi, kantinleri ile fiziki olarak modern bir görünüme sahip olan KMÜ’ nün yapımı süren inşaatlarla fiziki altyapısının geliştirildiği ifade edildi.

Programda görüşlerine yer verilen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı açıklamada “Üniversitemizde, öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim alabilmeleri için gerekli olan bina sınıf amfi, bilgisayar ve uygulamalı eğitim veren laboratuarlar kısa sürede tamamlanarak mevcut birimlerin çoğu kendi binalarında eğitim ve öğretime devam etmektedir.” dedi.

Yapımı süren inşaatlarla ilgili bilgiler veren Rektör Gökmen “önümüzdeki yıllarda üniversite öğrencilerinin ve personelinin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarının karşılanacağı fiziki mekânlar ve donatılar tamamlanacaktır. Günümüzde üniversiteler yükseköğretim ve temel araştırma merkezinin ötesine geçmeyi başarmış toplumun refah düzeyi ve yaşam kalitesine farklı yönlerden katkı sağlayan kurumlar haline gelmiştir. Bu gerçekten hareketle üniversitemizin, bulunduğu şehrin potansiyeline ve özelliklerine uygun olarak belli alanlarda öne çıkmasını istiyoruz. Bunlardan biri Türk Dili ve güzel Türkçemizdir. Buna bağlı olarak açılan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ile yine çalışmaları devam eden Türk Dili Enstitüleri sayesinde dil ve edebiyat alanında öne çıkmayı hedefliyoruz. Üniversitemiz sanayi-üniversite, şehir-üniversite işbirliğiyle hazırladığı etkinliklerle bölge kalkınmasında üstlendiği öncü görevi yerine getirmektedir.  ” diye konuştu.

“Yeniliğe ve gelişmeye açık zihinler, sevgiye ve hoşgörüye adanmış gönüller inşa etmek istiyoruz” diyen Rektör Gökmen “kendisini iyi ifade eden, çevresiyle barışık, pozitif enerji yayan, sadece devletten iş bekleyen değil risk alabilen, kendi işini kurabilen, üstlendiği işi en iyi şekilde yapmanın gayretinde olan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Takip edilen, örnek alınan ve aranan bir üniversite olmanın gayreti içindeyiz.” şeklinde konuştu.