KMÜ’DE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 36                                  20.04.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Türkiye üniversitelerarası spor müsabakalarında önemli başarılara imza attı. Başarılı sporcular, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i ziyaret ederek şampiyonluk sevinçlerini paylaştılar.

Rektör Gökmen sporcularla yaptığı sohbette “vatanını sevmek sadece sözle olmaz yapılan iyi işler bununla eşdeğerdir. Sizler iyi işler yaptınız, gittiğiniz kurumların da iyi anılmasını sağlayacaksınız. Bu anlamda takdiri hak ediyorsunuz. Böyle başarılarda sadece sporcular değil onlara destek verenler de teşekkürü hak ediyorlar. Bu bağlamda her zaman sizlerin yanındayız.” dedi. “Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapmanın gayreti içinde olmak gerekiyor.” diyen Rektör Gökmen “Başarılar adanmışlık gerektirir. Ürettiklerinizin değerli olması için ise emek vermenin yanında, ahlaki değerleri yaptığınız işe katmanız gerekir.” diye konuştu.

“Üniversite kurmak kolaydır ancak üniversite olmak zordur. Biz zor olanı yapmaya çalışıyoruz.” diyen Rektör Gökmen öğrencilere “Bizler yönetmekten ziyade hizmet etmek için varız. Hizmet etmek demek sizler için uygun ortamı hazırlamak, teşvik etmek ve sizlerin yanında durmak demektir. Sizlerin ve sizlerden sonra gelecek sporcularımızın başarılarını desteklemek için en iyi şartları sunmayı hedefliyoruz. Yapımı süren 1500 kişilik spor salonumuz ve çok amaçlı spor kompleksimiz yakın bir zamanda tamamlanacak. Buna ek olarak sözünü aldığımız yüzme havuzunun çalışmalarına da gelecek yıl başlamayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Mutluluklarını rektör ile paylaşmaya gelen sporcular Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesi öğrencisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bu yıl mezun olacak öğrenciler ise “ 4 yıldır Karaman’da ve üniversitemizde birçok güzellik yaşadık. İlk geldiğimizde yeni kurulan bir üniversite iken bu gün çok yol alan üniversitemizin ilk mezunlarından olacağız. İlk olmak sporda birinci olmak gibi bizler için ayrıca mutluluk kaynağıdır. Üniversite ile birlikte geliştiğimizin bilincindeyiz.” dediler.

Ziyaret sonrasında sporcularla fotoğraf çektiren Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri, Üniversitelerarası Spor Yarışmalarında şu başarıları elde ettiler:

Türkiye Üniversitelerarası Güreş Şampiyonasında;

Serbest stilde 2 altın, 3 gümüş 1 bronz madalya ile Türkiye Şampiyonu

Serbest sitilde bayanlarda 3 altın madalya ile Türkiye ikinciliği

Grekoromende 1 gümüş madalya

Türkiye Üniversitelerarası Boks Şampiyonasında;

1 Gümüş madalya

2 Bronz madalya ile takım halinde Türkiye beşincisi

Türkiye Üniversitelerarası Salon Futbolu Şampiyonasında;

Bayanlarda grup ikincisi

Erkeklerde grup üçüncüsü

Türkiye Üniversitelerarası Badminton Şampiyonasında;

Ferdî erkeklerde 1 altın 1 gümüş madalya

Takım olarak Türkiye ikincisi oldular.