KMÜ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI, BAHAR ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 39                   27.04.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci Toplulukları, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan bahar şöleninde yapmayı planladıkları etkinlikleri gözden geçirmek için bir araya geldiler. 23 ve 24 Mayıs 2011 tarihlerinde yapılması planlanan şölen boyunca, üniversite öğrencilerinin hem eğlenebilecekleri hem de kültürel boyutta kendilerine katkı sağlayacak faaliyetlerin planlaması yapıldı.

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Avcı’nın başkanlığında yapılan toplantıda, her öğrenci topluluğu, bahar şöleninde yapacakları etkinlikleri diğer topluluk başkanları ile paylaştı. Ayrıca yapabilecekleri başka etkinlikler için görüş alışverişinde bulunuldu.

Şölen kapsamında KMÜ Öğrenci Konsey Başkanlığı şölen alanında etkinliklerin rahat ilerleyebilmesi için güvenlik koridoru oluşumunu sağlayacak. Akademik Gençlik Topluluğu, Şanlıurfa halk oyunları gösterisi ve şiir dinletisi programı hazırlayacak. KARDOS Topluluğu’nun yapacağı spor etkinlikleri, paintball ve uçurtma yarışması, bahar şölenine renk katacak. Dil ve Tarih Topluluğu, şölen boyunca ebru yapımı ve Türk tarihinde iz bırakan önemli olaylar ile kişileri tanıtan slayt gösterisi gerçekleştirecek. Fotoğrafcılık Topluluğunun şölendeki anları unutulmaz yapacağı resim arşivinin yanısıra, Genç Tema Topluluğunun çevre bilincini geliştirme amaçlı şenlik alanındaki materyallerin geri dönüşümünü sağlama gayretleri, şölenin önemli kültürel etkinlikleri olarak akılda kalacak. Ayrıca Kariyer Topluluğu, Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gelen çocukların kolbastı gösterisi, neyzen ekibi ile birlikte sema gösterisi etkinliklerini düzenleyecek. Gençlerin yeni gözdesi salto oyunu, Genç Girişimciler Topluluğu üyeleri tarafından şölene dinamizm katacak. Karakalem Topluluğu ile Kitap Kurdu Topluluğunun kitap fuarı ve değerli yazarların imza günü etkinliği, KMÜ bahar şöleninin kültürel boyutunu güçlendirecek. Sosyoloji Topluluğunun şölen boyunca yapacağı anket çalışmaları ve Yerel Yönetim Topluluğunun Karaman’daki yöneticilerle üniversiteli gençliği buluşturacak söyleşileri, Karaman’daki bahar şölenin en keyifli sosyal etkinliklerinden olacak. Ayrıca, Kişisel Gelişim Topluluğunun ücretsiz kitap dağıtımının üniversiteli gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşması bekleniyor. Müzik Topluluğu ile Tiyatro Topluluğunun her yıl beğeni ile karşılanan sunumları, bu yıl da KMÜ öğrencilerinin bahar şöleninde keyifli zamanlar geçirmelerini sağlayacak.Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bahar yarıyılının son haftasında ve final sınavlarının öncesinde yapılacak olan KMÜ dördüncü bahar şöleni, üniversiteli öğrenciler, akademik ve idari personel için keyifli ve unutulmaz bahar anıları oluşturacak.