KMÜ'DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 41                   28.04.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci Konsey Başkanlığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında ilahiyatçı yazar Musa Hub’u üniversiteye konuk etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 27 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, üniversitenin idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program İstiklal Marşı ve açılış konuşmasıyla başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından Öğrenci Konsey Başkanı Emre Ökkeş Soydemir bir konuşma yaptı. Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Harun Aksakallı’nın Kuran-ı Kerim’den ayetler okuduğu bölümün ardından Musa Hub konferans vermek üzere kürsüye davet edildi.

Hub, sözlerine Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak başladı. Bu organizasyonu düzenleyen Öğrenci Konsey Başkanlığına teşekkür eden Hub, peygamberimizin hayatından kesitler sunarak konuşmasını sürdürdü. Peygamberimizin gönderiliş amacından bahseden Musa Hub, çeşitli ayet ve surelerle desteklediği konuşmasını Kuran’dan yaptığı alıntılarla vurguladı.

Etkinliğin son kısmında sanatçı Sedat Uçan ilahiler söyleyerek öğrencilere çok beğenilen bir dinleti sundu. Ardından Prof. Dr. Kemal Esengün katkılarından ötürü Musa Hub ve Sedat Uçan’a plaket takdim etti.