KANAL D GENÇ BAKIŞ PROGRAMI KMÜ’DE

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 57              10.05.2011

Kanal D Televizyonunda yayınlanan, "Abbas Güçlü ile Genç Bakış" programı, 11 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 23.30'da Karamanoğlu Mehmetbey  Üniversitesi Piri Reis Salonunda gerçekleştirilecek. Canlı olarak yayınlanan programın konuğu Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Halûk Akalın ve Yazar Feyza Hepçilingirler olacak.

Üniversitenin akademik, idari personeli ve öğrencilerinin katılacağı programda üniversiteli gençlerin konuyla ilgili sorularına da yer verilecek. Karamanoğlu Mehmetbey  Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı’nın görüşmeleri sonucunda Karaman’a davet edilen gazeteci-yazar Abbas Güçlü ve TDK Başkanının Türkçe ile ilgili önemli konularda topluma bilgi vermesi bekleniyor.

1.Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler ve 734. Türk Dil Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan programda, aşağıda yer alan her yönüyle Türkçe konusu ele alınacak.

Dilde yozlaşma neden yaşanıyor?  Nasıl engellenir?

Yabancı sözcük kullanımı neden bu kadar yaygın?

Yabancı kelimeler dilimize nasıl bu kadar rahat yerleşiyor?

Yabancı sözcüklere Türkce karşılıklar neden komik bulunuyor?

İşyerlerinde neden yabancı isimler tercih ediliyor? Yasaklanmalı mı?

Türkçe bir dünya dili olabilir mi?