KONGRENİN İLK YABANCI ÖĞRENCİLERİNDEN REKTÖR GÖKMEN’E ZİYARET

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 61                   11.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından 12-14 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenecek olan 1.Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi’nin katılımcıları üniversiteye gelmeye başladı. Kongrenin ilk yabancı öğrenci grubu bugün KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş’ı makamında ziyaret etti.

Öğrencilerle teker teker tokalaşan ve hoş geldiniz diyen Rektör Prof. Dr. Gökmen, her bir öğrenciyle ilgilenerek tanıştı. Rektör Prof. Dr. Gökmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Yeni kurulan bir üniversitenin böyle bir etkinliği düzenlemesi hiç de kolay değildir. Ancak sizler olmazsanız, siz bu kongreye katılmazsanız bunun hiçbir anlamı yoktur. O yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede öğrenciler tarafından bildiriler sunulacağını ancak en önemli şeyin tanışmak ve kaynaşmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökmen, “Üniversite olarak bir kısım hedeflerimiz var. Ancak siz hedefleri korsunuz, bunları gerçekleştirecek olan insanlardır. Doğru insanları bir araya getirmezseniz, bu sadece hayal olur. Biz, hedeflerimizi gerçekleştirecek sizin gibi arkadaşlarımızı üniversitemize davet ediyoruz” diye konuştu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin özellikle dil ve gıda mühendisliği konusunda öne çıkmasını istediklerini belirten Prof. Dr. Gökmen, Edebiyat Fakültesi’nde 10 bölüm açtıklarını, bunun 5’inin dil bölümü, diğer 5’inin de dille bağlantılı bölümler olduğunu kaydetti.

Çin, Tataristan, Dağıstan, Azerbaycan ve Suriye gibi dünyanın değişik ülkelerinden Karaman’a gelen öğrenciler, üniversitede ziyaretler gerçekleştirirken üniversitenin farklı yerlerini de gezme olanağı buldu. Yabancı öğrenciler, kongre süresince Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki kardeş öğrencilerin rehberliğinde etkinliklere katılacaklar.