KONGRENİN EN GENÇ KATILIMCILARI HOLLANDA’DAN

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:65            14.05.2011

Dünyanın 26 farklı ülkesinden Karaman’daki kongreye gelen gençler arasında, en çok ilgi odağı olanlar, Hollanda’dan davetli misafir olarak katılan Femke Zedjick’in iki sevimli oğlu oldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde 12-14 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen 1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresinde, 113 öğrenci arasındaki en genç katılımcılar olan 3 yaşındaki Daniel ile 5 yaşındaki Juliandy’e, kongre katılımcıları büyük ilgi gösterdi. Daniel ve Juliandy,  sevimlilikleri ile ortama neşe katan en genç katılımcılar oldu.

Kongrenin Taşkale ve Karaman’ın tarihi yerlerini içeren geziye de katılan Daniel ve Juliandy’e, Karaman’lılar da büyük ilgi gösterdi. Kongreye misafir konuk olarak katılan ve Türkçeyi kendi olanakları ile hobi olarak öğrenen Femke Zedjick, kongrenin en genç katılımcıları olan oğullarına gösterilen ilgiyi, Türk kültüründe çocuğa verilen değerin büyük olduğu şeklinde değerlendirdi.