KMÜ’DE MUHTEŞEM SÜLEYMAN ANLATILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 84            18.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Karakalem Topluluğu tarafından düzenlenen “Muhteşem Süleyman” adlı konferansın konuğu tarihçi Ekrem Şama oldu.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 17 Mayıs Salı günü saat 15.00’te gerçekleştirilen konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, üniversitenin idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Karakalem Topluluğu Başkanı Emre Burak Kabaran bir konuşma yaptı. Kabaran, konuşmasında topluluklarının ahlaki ve kültürel meseleler üzerinde söz söyleme iddiasında olduğunu belirtti.

Ekrem Şama, “Bugün burada tarih konuşacağız. Tarih ise masal değildir. Amacım tarihi sevdirmek ve ibret alınacak yönlerini öne çıkarmaktır” dedi.

Şama, canlı betimlemeler aracılığıyla Osmanlı padişahlarının hayatlarından kesitler sundu. Son zamanlarda televizyonlarda gösterilen Muhteşem Yüzyıl adlı diziyi de eleştiren Şama, “elbette bu diziyi reyting kaygısıyla yapmışlar” dedi.

Şama, o günün en güçlü devletinin Osmanlı Devleti olduğunu belirtti ve “Bu devlet çevresinde oluşabilecek her türlü siyasal gelişmeye müdahale edebilecek yetenekteydi. İşte Osmanlı bu becerilerinin en üst noktasına Kanuni Sultan Süleyman zamanında gelebilmiştir” dedi.