KMÜ’NÜN EN YAŞLI MEZUNU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 98           25.05.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde yapılan coşkulu 2010-2011 mezuniyet töreni, renkli ve ilginç olaylara da sahne oldu. Ermenek Meslek Yüksekokulu’nun Yönetim ve Organizasyon Bölümünün İşletme Yönetimi Programını başarı ile tamamlayan 41 yaşındaki Şakir Şahin Uyar, okulunun ve ailesinin gururu oldu.

Mezuniyet binişi ve ellerinde bayraklarla kortej geçişi sırasında eşi ve 4 çocuğunu selamlayan Şakir Şahin Uyar, mezuniyet töreninin en renkli simalarından biri oldu. 4 çocuk babası olarak üniversiteden mezun olmanın onurunu yaşayan Uyar “Çocuklarıma rol modeli olmak gibi temel bir amaç için hem iş hayatımı, hem okulumu, hem de ailemi dengede tutmaya çalıştım. Gayretlerimin boşa gitmediğini, benimle gurur duyan eşim ve çocuklarımın gözlerindeki sevinç pırıltılarından anlıyorum” dedi.

Ermenek’te bir maden şirketinin sahibi olan ve aynı zamanda petrol işletmeciliği yapan Uyar’ın 4 çocuğu bulunuyor. Uyar’ın en büyüğü 15 ve en küçüğü de 5 yaşında olan çocukları, gençlerle bir arada mezuniyet coşkusu yaşayan babalarının onurunu ona sarılarak paylaştılar. Uyar’ın erken yaşta ailesinin sorumluluklarını aldığı için Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Bölümünü tamamlayamayan eşi “Çocuklarım babaları gibi gayret edip kendilerini geliştirecekler. Bir işletme yöneten eşimin, işinde başarısını artıran bir üniversite eğitimi almasını ben de destekledim, sonuçta eşim de başarıyla okulunu tamamladı. Çocuklarım da ben de kendisiyle gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.