TANZANYA’LI JOHANNES’İN REKTÖRLÜK HAYALİ KMÜ’DE GERÇEKLEŞTİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 110              28.06.2011

Tanzanya’da annesinin ve babasının profesör olduğunu, Türkçeyi kendisi kadar ailesinin ve çevresinin de severek konuştuğunu söyleyen Johannes Joseph Kihanda, ileride bir rektör olmak istediğini ifade etti. Rektör Vekili Prof. Mehmet Karataş’ın Rektörlük Makamına Johannes’in oturmasını önermesi üzerine, Tanzanya’lı Johannes, sevinçle ve heyecanla Rektör koltuğuna oturdu.

Tanzanya’da kurduğu hayalini Karaman’da gerçekleştiren Johannes’in heyecanına Kırgızistan, Kazakistan, Güney Kore’den gelen arkadaşları da katılarak; “Karaman’daki üniversiteye bir gün eğitim görmek için tekrar geleceğiz. Mezun olduktan sonra bizim de Rektör olabileceğimize dair kendimize güvenimiz arttı” diye konuştular.

Johannes Joseph Kihanda, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde eğitim görmekten mutlu olacağını, Rektörlük Makamındaki resminin Türkçenin kardeşlik köprüsü üzerindeki etkisini unutturmayacağını ve bunu ülkesi Tanzanya’da da tüm halkı ile paylaşacağını ifade etti.

Türkçe Olimpiyatları için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü’nü ziyarete gelen gençler, renkli görüntüler oluşturdu. 41 öğrenci ve 9 yabancı öğretmen ile birlikte Karaman’a gelip Rektörlük Makamını da ziyaret eden öğrencilerin Rektörlük makamında okuduğu şarkı ve şiirler, Türkçenin evrenselliğinin bir kez daha görüntülenmesini sağladı.