KMÜ BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI YAPILIYOR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 111              29.06.2011

Bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na 10 milli sporcu, 20 bayan, 30 erkek olmak üzere toplam 60 öğrenci alınacak. Başvuran aday sayısı ise; bayanlarda 126, erkeklerde 353 oldu. Milli sporculardan da 12 aday özel yetenek sınavları için başvuru yaptı.

Adaylardan ulusal ve uluslararası düzeyde derecelere sahip olma, milli takımlarda yer alma gibi sportif başarılarını belgeleyenlere, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin belirlediği puan tablosuna göre ek puan verilecek.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, yaptığı açıklamada “Sınava alınan adaylarla ilgili tüm bilgiler ÖSYM ve GSGM’den doğrudan alınıyor ve adayların belgeleri ile karşılaştırılıyor. Böylece sahtecilik önleniyor. Ayrıca girişte tüm adayların resimleri tek tek çekilerek sınava salonuna geçiriliyor ve içeride de öğretim elemanları tarafından videoya kaydediliyor.  Spor Salonundaki etaplarda alınan skorları, dışarıda bekleyen adaylar ve aileleri anında büyük bir ekrandan izleyebiliyor. Otomasyon sistemi ile yapılan seçimler şeffaf, objektif ve söylentilerden uzak olarak gerçekleşmektedir” dedi.

Özel yetenek sınavlarının ikinci günündeki 800 metre bayanlar ve 1500 metre erkekler koşu yarışmaları Kemal Kaynaş Stadyumunda yapılacak. 1 Temmuzda yapılacak olan branş sınavları için adayların futbol için Kemal Kaynaş Stadyumunda; voleybol, hentbol ve basketbol için ise Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonunda bulunmaları gerekiyor.

Beden eğitimi öğretmenleri yetiştirmek üzere eğitim programları uygulayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan şimdiye kadar 450 öğretmen adayı mezun oldu. Dünya, Avrupa ve Türkiye dereceleri, Kırkpınar Başpehlivanı gibi çeşitli müsabakalarda üstün dereceler kaydeden yüksekokulda 12 öğretim elemanı bulunuyor. Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanında yüksek lisans programı yapılıyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavı başladı. Sınavlar, adayların ekonomik açıdan mağduriyetlerini önlemek amacı ile 3 günde tamamlanacak. Elemeli koordinasyon, koşu ve branş sınavlarından oluşan özel yetenek sınavında, tüm sınavlar tek hak olarak uygulanacak.