KMÜ’DE KAYIT HEYECANI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 124                   05.09.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde yeni eğitim-öğretim dönemi heyecanı, yeni kayıt olan öğrenciler ile birlikte başladı. Kayıtların ilk günü sabahın erken saatlerinden itibaren KMÜ Rektörlük Binasının önüne kayıt yaptırmak için öğrenciler ve veliler toplandı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinden gelen ve KMÜ Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bilgisayar Programcılığını kazanan Kağan Özgür, ilk kayıt yaptıran öğrenci oldu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, yeni eğitim-öğretim dönemi için ilk kayıt yaptıran öğrenciye “Üniversitemize ve Karaman’ımıza hoş geldiniz. Ailenizi ve sizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diyerek çanta hediye etti.

Kayıt yaptırmak için gelen diğer öğrencilerle ve velilerle yakından ilgilenen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversiteyi kazanan öğrenciler ile bir süre sohbet edip öğrenim hayatlarında başarılar diledi. KMÜ’nün her geçen yıl daha fazla tercih edilen üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Gökmen; “Üniversitemize gösterilen ilgi gurur verici. Toplam 2430 yeni öğrenci Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesine katılıyor. Doluluk oranımız lisans düzeyinde % 91, önlisans düzeyinde % 97, üniversite genelinde ise % 93’dür. KMÜ ailesinin birer bireyi olarak gördüğümüz öğrencilerimizi öğrenim hayatları boyunca en üst düzeyde bilgiyle donatmanın yanında onları hayata en iyi şekilde hazırlama gayreti içinde olacağız.” dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan LGS ve LYS sonuçlarına göre 2430 öğrenci, KMÜ’ye kayıt yaptırma hakkı kazandı. Kayıtlar 05 Eylül-09 Eylül 2011 tarihleri arasında devam edecek ve harçlarını yatırarak evraklarını tamamlayan öğrenciler Yunus Emre Yerleşkesi Rektörlük binasında kurulan kayıt masalarına müracaat ederek işlemlerini tamamlayabilecekler.

Öğrenciler üniversitenin öğrenci otomasyon sistemi sayesinde 2 dakika gibi kısa bir süre içerisinde kayıt işlemlerini tamamlayabiliyorlar. KMÜ Meslek Yüksekokulu Mimari ve Dekoratif Sanatlar Programında öğrenim görmek için İstanbul’dan gelen Çağla Tezer Akkuş; “Kayıtların saatlerce sürebileceğini düşünerek 12 saatlik bir yolculuğun ardından erkenden gelmiştim. Sadece 2 dakika içinde tüm işlemler bitti. Ailemle birlikte çok şaşırdık ve çok mutlu olduk” dedi.

Üniversite öğrencisi olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren öğrencilerin kayıt sırasında heyecanlı oldukları gözlenirken, onları bu önemli günlerinde velileri de yalnız bırakmadılar.