KMÜ’DE 1. ULUSAL KIRSAL TURİZM SEMPOZYUMU YAPILACAK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 125              08.09.2011

Karamanoğlu Mehmetbey  Üniversitesi’nde (KMÜ) 13-15 Eylül 2011 tarihleri arasında 1. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu düzenlenecek.
Sempozyum, Türkiye’de son yıllarda en çok talep gören turizm türlerinden biri haline gelen kırsal turizmin Türkiye’de mevcut potansiyelini tanıma amacını taşıyor. Yapılacak etkinlikler ile kırsal turizm alanında faaliyet gösteren tüm paydaşlar bir araya getirilecek, bilgi ve deneyimler paylaşılarak Karaman ilinde var olan kırsal turizm potansiyeli gündeme getirilecek, kırsal turizme yönelik tanıtımlar yapılacak.
Yeni bir üniversite olmasına rağmen üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde ulusal ve uluslararası altı sempozyum ve kongre düzenleyen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde, 1. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu için bütün hazırlıklar tamamlandı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak yeniden kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, sempozyuma ilişkin açıklama yaptı.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen; “Bugüne kadar Türkiye’de ulusal boyutta kırsal turizm hakkında bir bilimsel toplantı yapılmamıştır. Bu sempozyum, kırsal turizm alanında çalışanların bir araya gelmesi için bir fırsattır. Dünyadaki, Türkiye’deki ve bölge genelindeki kırsal turizm ile ilgili mevcut durum ve gelişmeler bu sempozyumda gündeme taşınacaktır. Akademisyenlerimizi ve araştırmacılarımızı 13-15 Eylül 2011 tarihlerinde Karaman’da misafir etmekten onur duyacağız. Sempozyumun bu alanda önemli bir eksikliği gidereceğine ve konuyla ilgilenenlere yarar sağlayacağına inanıyoruz. 1. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu’nun düzenlenmesinde emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyor, özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.
Sempozyum ile ilgili bilgilere www.kirsalturizm.gen.tr adresinden ulaşılabiliyor.