Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde Kitap Toplama Kampanyası

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 23            14.04.2009

Kampanya kapsamında fakültede, yüksekokullarda ve Karaman merkezinde kitap toplama standları açılacak.

Karaman'da uygulama başarılı olursa, Gezici Kitap Toplama uygulamasının, ulusal bir kampanya olarak sürdürülmesi planlanıyor. "TÜRKİYE KÜTÜPHANE OLUYOR" sloganıyla tüm Türkiye'de gerçekleştirilmesi planlanan projeye, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversiteli öğrenci toplulukları liderlik edecek.
Gezici kitap uygulamasını; “insanların eline geçen bir kitabı okuduktan sonra bitirdikleri yerde başkalarının da okuması için bırakması” olarak tanımlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci Konseyi öğrencileri, bu yöntem ile Karaman halkının ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının artırılmasını planlıyorlar.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci toplulukları, üniversite idari ve akademik personelini, KMÜ öğrencilerini ve Karaman halkını Kitap Toplama Kampanyası’na destek vermeye davet ediyorlar...