İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KEP ATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversite personeli, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları ve ritim gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

“KMÜ’de öğrendiğim her kelime geleceğe yatırımdır”

Açılış konuşmasında ilk olarak söz alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Sümeyye Yoldaş, “Kaderin gayrete ve aşkına inanarak çıktığım bu yolda birinciliğe ulaşmanın gururunu yaşıyorum. KMÜ’de öğrendiğim her kelime geleceğe yatırımdır. KMÜ benim ikinci üniversitem. İlk kazandığım üniversiteye gidemedim, çok üzüldüm ama okumaktan, çalışmaktan vazgeçmedim. Çünkü ailem, en çok da babam beni okutabilmek için çok emek verdi. Ben de ailemin emeğini boşa çıkarmamak için hep daha fazla çalıştım. Başarımın ardındaki gizli kahramanlarıma çok teşekkür ediyorum. Son olarak; mezun arkadaşlarım, inanmaktan hayal etmekten ve hayallerinizin peşinden gitmekten vazgeçmeyin. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin.” dedi. Fakülte birincisi Sümeyye Yoldaş konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.

“Hayırlı uğurlu bir ömür, başarı dolu yıllar, mutlu huzurlu bir gelecek diliyorum”

KMÜ Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Oktay ise, “Değerli öğrenciler dört yıl emek verdikten sonra mezun olmanın onurlu mutluluğunu yaşamak sizin en doğal hakkınız. Biz inanıyoruz ki mezuniyet sonrası vazifenizin, sorumluluğunuzun bilinciyle yolunuza devam edeceksiniz. Hepinize hayırlı uğurlu bir ömür, başarı dolu yıllar, mutlu huzurlu bir gelecek temennisinde bulunuyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizin ihtiyacı olan şey sadece cesaret, özgüven, girişimcilik ruhu, azim ve inançtır”

Törende konuşan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise şu ifadelere yer verdi: “Öğrencilerimiz gerek devletimizin herhangi bir kademesinde, gerek özel sektörde alanlarıyla ilgili bir işte, gerekse eğitimini aldıkları alanın tamamen dışında bir yerde iş güç sahibi olacaklar. Bizler öğrencilerimize sonuna kadar güveniyor; kendi ayakları üzerinde durabilecek beceri ve yeterliliklere sahip olduklarını biliyoruz. Gençlerimizin ihtiyacı olan şey sadece cesaret, özgüven, girişimcilik ruhu, azim ve inançtır. Bunlar olduktan sonra hiçbir şeyin onların geçimlerini kazanmalarına engel olacağını düşünmüyorum.”

Rektör Akgül, konuşmasının devamında velilere hitap ederek şunları söyledi: "Şimdiye kadar emek vererek büyüttüğünüz, okuttuğunuz ve üzerlerine titrediğiniz evlatlarınızı bundan sonra da ihmal etmeyeceğinizi ve onlara her koşulda destek vereceğinizi biliyoruz. Kuşkusuz emeklerinizin karşılığını çok geçmeden alacaksınız. Çünkü onlar sizin olduğu kadar bizim ve bu vatanın da evlatları. Bizler nasıl ki halkımızın sağduyusuna ve memleket sevdasına güveniyorsak bu vatanın yetiştirdiği gençlere de sonuna kadar inanıyor ve güveniyoruz. Onlar bizim güvenimizi asla boşa çıkarmayacak; ömürleri yetene kadar çalışıp çabalayacak ve bu vatana yeni evlatlar yetiştirecekler. Bu vesileyle, kıymetli evlatlarımızı yetiştiren siz değerli aileleri ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Son olarak Rektör Akgül, öğrencilere hitaben; “Şu an belirsizliklerle dolu bir hayatın sizi beklediğini düşünüyor olsanız da bundan sonra attığınız her adım sizin için belirleyici olacak, hayatlarınız yavaş yavaş şekillenmeye ve düzene girmeye başlayacak. Adım atmaktan ve yanlış yapmaktan korkmayın. Hedefinizi ve rotanızı doğru belirleyememiş olabilirsiniz; geri dönmekten çekinmeyin. Aştığınız küçük büyük her engel, sizi hayata daha çok bağlayacak ve daha da güçlendirecek. İnancınızı asla kaybetmeyin, çalışıp çabalamaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin. Namuslu, dürüst, ilkeli, çalışkan, ülkesini ve milletini seven, yüksek değerler uğruna yaşamasını bilen gençler olarak sizinle gurur duymaya ve her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere hediyeleri Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül ve tören protokolü tarafından verildi.

Bütün mezun öğrencilere öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte öğrenciler mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya fırlattılar ve hep birlikte mezuniyet sevincini yaşadılar.