KMÜ ÖĞRENCİLERİ MUHARREM AYINI UNUTMADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu tarafından aşure ikramı yapıldı.

Muharrem ayının gelmesi nedeniyle KMÜ Uygulama Mutfağı önünde dağıtılan aşure ikramına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversite personeli ve öğrencilerin ilgi gösterdiği aşure ikramına katılan Rektör Akgül, “Muharrem ayı münasebetiyle öğrencilerimizin düzenlemiş olduğu aşure ikramını mutlulukla karşılıyorum. Öğrencilerimizin bu mübarek ayda birlik ve beraberlik içerisinde paylaşımda bulunmaları çok memnun edici bir davranış. Muharrem ayı gibi mübarek bir ayda İslam dünyasındaki bölünmüşlük, gözyaşı ve kanın durması en büyük temennimiz. Bu bağlamda öğrencilerimizin Kerbela olayından alınacak derslerle birlikte geleneklerimize bağlı kalarak yapmış oldukları bu hayırların kabul olmasını temenni ediyorum. Etkinliğin aramızdaki kenetlenmeyi, muhabbeti ve kardeşliği artırmasına vesile olmasını diliyor, emeği geçen bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.