REKTÖR AKGÜL’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması ve ardından başlatılan eğitim-öğretim seferberliği ile ülkemiz yeni bir döneme girmiş; 95'inci yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz, öğretmenlerimizin özverili çabalarıyla güzide nesiller yetiştirmiştir.

Henüz çocukluk yaşlarımızda tanıştığımız öğretmenlerimiz, şefkati ve sevgisi ile anne ve babalarımızdan sonra kalbimize en çok dokunan, hayatımızın gelecek dönemlerini şekillendiren, bizlere ve çocuklarımıza toplumsal değerleri aşılayan, öğrettikleriyle bizi hayata hazırlayan örnek insanlar olmuştur.

Evlatlarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi ve onların aile, vatan, millet, bayrak, sevgi ve saygı gibi vazgeçilmez değerlerimizi içselleştirmesi konusunda öncelikle anne ve babalara sonrasında ise öğretmenlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim-öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğretmenlerimizin taşıdığı bu yükü bilerek onlara hak ettikleri değeri vermek, fedakârlıklarına karşı onlara gereken sevgi ve saygıyı göstermek geleceğimizin inşasında bize düşen en büyük vazifelerdendir.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyor ve başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca uzun yıllar boyunca öğrencilerini çok büyük bir hassasiyetle, büyük bir fedakârlıkla yetiştirmiş, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimizin de sağlıklı ve uzun ömürler geçirmelerini temenni ediyorum.”