KMÜ’DE ‘MATEMATİKSEL ALGORİTMALAR’ VE ‘SİBER GÜVENLİK’ ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Matematik Kulübü Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Matematiksel Algoritmalar’ konulu konferans düzenlendi.

Konferansta ilk olarak Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik bölümü öğrencisi Ahmet Talha Kazan tarafından python programlama dilinin temel fonksiyonları anlatıldı. Daha sonra Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Kamil Yıldırım tarafından python programlama dilinde oluşturulan küçük program parçalarıyla temel algoritmalardan bazılarına değinildi.

Konferansın ikinci bölümünde ise Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Kerem Gencer tarafından ulusal siber güvenlik kültürü oluşturulması kapsamında ‘son kullanıcı güvenliği’ başlıklı siber güvenlik eğitimi verildi. Eğitimde bilgisayar zararlıları, önemli siber güvenlik olayları ve bilgi güvenliğinin sağlanması için izlenmesi gereken yollar konusunda bilgi verildi.