KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 10 KASIM MESAJI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:175       09.11.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 10 Kasım günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu açıklamalarda bulundu.

"TBMM’nin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 73. yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Ülkemizi, bize emanet ettiği ilkeler ışığında, gösterdiği hedefin ötesine taşıma çabamız minnetimizin bir ifadesidir. Bu düşünceden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerini ve emanetlerini daha iyi anlamak için bir fırsat olarak görüyoruz.

Bilimi rehber alan anlayışını ilke edinerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz"