KMÜ’DE SELİM SIRRI TARCAN ATLETİZM GÜNLERİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Araştırmaları Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Selim Sırrı Tarcan Atletizm Günleri’ düzenlendi.

KMÜ Besyo Atletizm Pistinde düzenlenen ve üç gün süren etkinliğin ilk gününde çeşitli ortaokullarda öğrenim gören öğrenciler, ikinci gününde liseli öğrenciler, üçüncü gününde ise üniversiteli öğrenciler piste çıktı.

Ortaokul öğrencileri 60, 100, 800 ve 1000 metre koşularında ter dökerken lise ve üniversiteli öğrenciler 100, 400, 800, 1000 ve 4*100 bayrak yarışında mücadele etti.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Murat Tekin; “Selim Sırrı Tarcan hayatını spora adamış ve Türkiye’de beden eğitiminin şekillendirilmesinde önemli katkıları olan bir spor adamıdır. Bu önemli şahsiyeti 7’den 70’e herkese tanıtmak ve sporun herkes için olduğunu anlatmak için bu etkinliği düzenledik.” dedi.

Üç gün süren Atletizm Günleri, dereceye giren öğrencilere madalya ve hediye takdiminin ardından sona erdi.