KMÜ ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTE HAYATI DERSİNİ BELEDİYE BAŞKANINDAN ALDILAR

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 194                  06.12.2011

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığının düzenlediği “Üniversite Hayatı” dersinin bu haftaki konuğu Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonu’nda 6 Aralık Salı günü saat 16.00’da gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, KMÜ ailesinin idari ve akademik personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kamil Uğurlu kendisinin mimar ve üniversite hocası olduğunu belirterek “Size çok yakınım, sizi tanıyorum, sizin psikolojinizi biliyorum. Bugün sizinle oturacağız ve Karaman’ı konuşacağız” şeklinde sözlerine başladı. Gençlerin hayal gücünün sınırına erişmenin güç olduğunu vurgulayan Uğurlu, “Amacımız temel insani sıkıntılarınıza cevap vermeye çalışmak ve sizlere Karaman’ı sevdirmektir” dedi.

Uğurlu “Size Karaman’ı anlatacağım. Karaman bir şehirdir. Tıpkı İstanbul, Bursa, Amasya, Konya, Semerkant, Roma, Viyana gibi. Karaman bir kent değildir çünkü kentler biraz da tasarlanan şeylerdir. Şehirlerde ise enteresan bir rastlantısallık vardır, gelenek vardır. Bunlar da şehirlerin hayatına bir üçüncü boyut ve renk katar. Karaman’da ise bir topluluğu şehir kılan bütün unsurlar mevcuttur” dedi.

Kamil Uğurlu öğrencilerin kültürel ve çağdaş ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir Kültür Merkezi planladıkları müjdesini verdi. “Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’e söz verdik. Üniversiteyi merkeze bağlayan yolu bir prestij yolu olarak planlıyoruz. Burada bir bisiklet yolu da olacak. İlk önce buraya 50 adet bisiklet koyacağız ve sizler de bu bisikletleri kiralayabileceksiniz” dedi.

Öğrenciler şehirde karşılaştıklar bazı sıkıntıları da Kamil Uğurlu’ya sorma fırsatı buldular. Özellikle ulaşım konusunda yaşadıkları zorlukları dile getiren öğrenciler; üniversiteye yapılan otobüs seferlerinin sayısının arttırılmasını, minibüslerin organize sanayi bölgesini pas geçerek üniversiteye ulaşmasını talep ettiler. Hava kirliliği konusunda ise Belediyenin önlem alması gerektiğini belirttiler.

‘Üniversite Hayatı’ dersi İİBF Dekanlığı tarafından düzenleniyor. Dersin amacı KMÜ’ye birinci sınıftan başlayan öğrencilerin akademik hayata ve kente uyumlarını sağlamak. Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in katılımlarıyla yapılan derslerde öğrenciler şehir, üniversite ve hayat konusunda çeşitli olguları tartışma ve görüş alışverişinde bulunma olanağına sahip oluyorlar.