MATEMATİKÇİLERE YÖNELİK TEMEL C++ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü tarafından Matematikçilere Yönelik Temel C++ Eğitimi düzenlendi.

Kamil Özdağ Fen Fakültesi Matematik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elif Segah Öztaş'ın verdiği eğitimde öğrencilere C++  programlama dilindeki temel kodlar ve fonksiyonlar aktarılırken C++ dilinde temel örneklere de yer verildi.

Dr. Öğr. Üyesi Elif Segah Öztaş', eğitim hakkında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Bilgisayarda program yazmak isteyen, bu konuda meraklı ve istekli birçok öğrencimiz var fakat nereden başlayacaklarını bilmiyorlar. Bu eğitimi düzenlemedeki temel amacımız; programlama hususunda öğrencileri bilgilendirerek programlamanın yapılabilir ve öğrenilebilir bir konu olduğuna dair kendilerine cesaret vermektir.”

Eğitim süresince Dr. Öğr. Üyesi Öztaş, programlama bilmenin ve etkin kullanabilmenin önemi, programlama dillerinin temel özellikleri, programlamada kullanılan güncel ve düzenli kaynakların tanıtımı ve yazılım hususunda Türkiye ve dünyadaki iş gücü açığı gibi konularda bilgiler aktardı. Öztaş ayrıca online uygulama örnekleriyle uygulamalara konulan reklam ve basit kazanç metotları hakkında da öğrencileri aydınlattı.