‘FİNANSÇININ BİR GÜNÜ’ KONFERANSI

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Finansçının Bir Günü’ konulu konferans düzenlendi. BİFA Büsküvi ve Gıda Sanayi A.Ş. Finansman Müdürü Kadir Güneş’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği konferansta Kadir Güneş öğrencilerle iş hayatındaki tecrübelerini paylaşarak iş yaşantısında dikkat edilmesi gereken finansal konular hakkında bilgi verdi. Kadir Güneş, finansçıların görev ve sorumluluklarından bahsederek, “Finansçı, firmanın ihtiyaç duyduğu fonları temin etmeli ve firmanın karşılaştığı sorunlara çözüm üretmelidir. Finansçı aynı zamanda firmanın finansal planlamasını düzenli bir şekilde yapmalıdır.” dedi.

Kadir Güneş, işletmelerin gelir ve giderlerini, rasyo (orantılı) analizlerini, karşılaştırmalı (yatay) analizlerini, trend (eğilim) analizlerini ve yüzde (dikey) analizlerini kullanarak finansal analiz kontrolü yapabildiklerini belirtti ve bunu yaparken finansal analizlerle muhasebenin çıkarmış olduğu geçmiş yıl verilerini baz aldıklarını ifade etti. Her ay sonu muhakkak dikey analiz ve rasyo analizi yapıldığını belirten Güneş, analizler sayesinde firmaların gelecek dönemdeki cari açıklarını ve nakit oranını gördüklerini, bunları gelir tablosunda uyguladıklarını söyledi.

Konferans, öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve plaket takdimi ile sona erdi.