‘SINA-İ MÜLKİYET HAKLARI GÜNÜ’ KAPSAMINDA TOPLANTI DÜZENLENDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından KOBİMENTÖR programı kapsamında ‘Sına-i Mülkiyet Hakları’ konulu toplantı düzenlendi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Murat Yıldız ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan program Marka ve Patent Vekili Ahmet Akkaş’ın sunumu ile devam etti. Akkaş konuşmasında ‘patent, faydalı model, tasarım, marka ve coğrafi işaret/geleneksel ürün adı’ konu başlıkları üzerinden açıklamalarda bulundu. Toplantıda üniversitelerde yapılan araştırmaların patent, faydalı model ve tasarım olarak tescil edilip sanayiye kazandırılmasına değinilerek üniversite-sanayi iş birliğinin kurumsallaştırılmasının önemine vurgu yapıldı.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescil ettirilen ve Karaman’ın Coğrafi İşaretlerinden olan Divle Obruğu Tulum Peyniri ve Taş Değirmen Bulguru hakkında katılımcılara bilgi verilen toplantıda ayrıca 6769 Sayılı Sına-i Mülkiyet Kanunu ile gelen yenilikler anlatıldı.

Toplantı, katılımcıların sorulanının yanıtlanmasının ardından sona erdi.