KMÜ’DE TÜBİTAK BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM TOPLANTISI YAPILACAK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 215                            28.12.2011

TÜBİTAK, ulusal ve uluslararası akademik araştırma programları ve bilim insanları desteklerine dair bilgi vermek üzere, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelecek.

5 Ocak 2012 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda saat 09.00-12.00 arası yapılacak olan “TÜBİTAK Bilgilendirme ve Eğitim toplantısı”, temel olarak araştırmacıların ulusal ve uluslararası düzeyde artış gösteren akademik araştırma desteklerine dair farkındalıklarını ve desteklerden yararlanma oranlarını artırmayı amaçlıyor.

TÜBİTAK’tan üst düzey yöneticiler ve destek programları uzmanları katılımıyla gerçekleşecek toplantıda; TÜBİTAK tarafından verilen akademik Ar-Ge destekleri, uluslararası akademik Ar-Ge destekleri, bilim insanı destekleri (TÜBİTAK lisans ve lisans sonrası bursları) tanıtılacak, akademisyenlere yönelik araştırma projelerinin hazırlanmasında başarı ve başarısızlık nedenleri paylaşılacak, KMÜ’nün akademik destek programlarındaki durumu ve çözüm önerileri tartışılacak.

Katılımcılara daha sonra TÜBİTAK’a başvurularında kullanacakları katılım belgesi verilecek ve toplantı sonunda yapılacak geri bildirim anketleri ile hem bilgi günleri hem de araştırma destek mekanizmalarına dair katılımcıların görüş ve önerileri alınacak.

Bilgi günleri ile TÜBİTAK ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi arasında iletişim köprüsü kurulması, destek mekanizmalarından yararlanan araştırmacı sayısının artırılması ve araştırmacıların coğrafi dağılımının iyileştirilmesi ile nitelikli proje hazırlama kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.