“KMÜ, YILDIZI PARLAYAN BİR ÜNİVERSİTE”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:10                 24.01.2012

ANADOLU BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI: “KMÜ, YILDIZI PARLAYAN BİR ÜNİVERSİTE”

Anadolu Basın Birliği Başkanı Ali Ünlüer, “Bizim Üniversitemiz” başlıklı yazısında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesindeki gelişmeleri kaleme aldı.

Üniversiteyi “uzun atlayan bir sporcu” olarak tasvir eden Ünlüer, üniversitenin başta rektörü, dekanları, akademisyenleri ve tüm çalışanlarının özverili çabalarıyla, 2007’de kurulan üniversitelere göre hissedilir derecede aşama kaydettiğini belirtti.

Kampüsün peyzaj çalışmalarıyla görkemli bir yapıya çok kısa sürede kavuşacağını vurgulayan Ünlüer, üniversitenin düzenlediği paneller, konferanslar yoluyla sanayiciler ve halkla bütünleştiğine, gençlere yön veren bir üniversite olduğuna dikkat çekti.

“Ainesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” atasözünü örnek veren ve “Karanlıkta göz kırpılmıyor, her şey meydanda” ifadelerini kullanan Ünlüer, kampüsteki etkinliklere katılan herkesin üniversitedeki gelişime şahit olabileceğini de belirtti.

Ali Ünlüer, yazısında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin Mayıs 2011’de düzenlediği 1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresinin başarısına da dikkat çekti. Ünlüer, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in yaptığı kongre açılış konuşmasını okurlara hatırlattı: “Bu konuşmayı unutamam. Rektörümüz ‘Diline sahip olmayan milletler dinine, tarihine, kültürüne, ahlakına da sahip olamaz ve kendini millet yapan değerlerini zamanla kaybeder’ demişti. Ayrıca Rektörümüz Karaman’ı dil merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini de açıkladı. Zaten 1961’de başlattığımız Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma etkinliklerimizin amacı da bu doğrultudaydı” ifadelerine yer verdi.

1.Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresiyle ilgili olarak 26 farklı ülkeden gelen yabancı uyruklu gençlerle birlikte, 48 üniversiteden gelen gençlerin Karaman’da buluştuğuna dikkat çeken Ünlüer, “Karaman’ın dışa tanıtımı ancak bu kadar olur. Çok anlamlı ve güzel olaylar bunlar.” dedi.

Ali Ünlüer, Türk Dilinin her yerde konuşulması yönünde ferman buyuran Karamanoğlu Mehmet Bey’in görkemli bir heykelinin yerleşkede bulunması yönünde bir öneri sundu.

Yazısında “Üniversitemizin, mevcut ekibi ile yıldızı parlayan bir üniversite olacağına inanıyorum” diyen Ali Ünlüer, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ederek yazısını sonlandırdı.