KMÜ PERSONELİNE ‘İLETİŞİM, MOTİVASYON VE PROTOKOL’ SEMİNERİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından ‘İletişim Kuralları ve Protokol Bilgisi’  ile ‘İletişim ve Motivasyon’ konulu eğitim semineri düzenlendi.

Eğitimci Yazar Rahim Türk’ün sunumu ile iki farklı oturumda gerçekleştirilen eğitim seminerine KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci’nin yanı sıra üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

“Protokol kurallarını bilmek insana güven, üstünlük ve saygınlık katar”

Eğitimci Yazar Rahim Türk, seminerin ilk oturumunda katılımcılara ‘İletişim Kuralları ve Protokol Bilgisi’ başlığı çerçevesinde sunum gerçekleştirdi. Protokol kurallarının uygulama alanları ve ne anlama geldiği ile ilgili anlatımlarda bulunan Türk şunları söyledi: “Bir kamu kurumu yöneticisinin başarısının yüzde 33’ünü kişiliği, yüzde 33’ünü bilgi ve becerisi,  yüzde 34’ünü ise protokol kurallarına uyumu belirler. Protokol kurallarını bilmek insana güven, üstünlük ve saygınlık katar. Protokol kurallarına uygun davranan kişiler iş yaşamında fark edilir, tercih edilir ve yükseltilir. Yönetimde protokol bir anlamda resmi görgü kuralları demektir. Ast ve üst özel hayatlarında ne kadar samimi olsalar da yönetimdeki resmi ilişkilerinde daima protokol kurallarına uymak zorundadırlar.”

“Başarı, mutluluğun anahtarıdır”

Eğitimci Yazar Rahim Türk seminerin ikinci oturumunda ise ‘İletişim ve Motivasyon’ konulu sunum yaptı. Hayata yaşama sevinciyle tutunulması gerektiğini hatırlatarak sunumuna başlayan Türk tavsiyelerini şöyle sıraladı: “Zaman çok kısa ve ömür hızlı bir şekilde akıp gidiyor. Yapmak istediğiniz şeyleri mutlaka ertelemeden yapın. Eğer bugün yarının planlamasını yapmazsanız yarını pişmanlıkla geçirirsiniz. Sorunlarınız ve sıkıntılarınız olabilir fakat bunları aşabilirsiniz. Mutlu olmak için özgüven sahibi olun fakat özgüvenin altını doldurmanız gerektiğini asla unutmayın. Çünkü özgüvenin altını yeterince dolduramazsanız başarılı olamazsınız. Hiçbir zaman başarısızlıklarınızdan yılmayın ve sürekli gayretli olun. İnsanlara faydalı olmak ve başarmak için mücadele edin. Çünkü başarı mutluluğun anahtarıdır. Tüm bunların yanı sıra güvenilir olun ve sahip olduklarınız için şükredin. Yalandan uzak durun ve asla yapamayacağınız işler için söz vermeyin. Son olarak da hatalarınızla yüzleşmeyi bilin ve 'keşke' kelimesini hayatınızdan çıkartın.”

Seminer, merak edilen soruların cevaplandırılması ve plaket takdimi ile sona erdi.