YALNIZCA KARAMAN’IN DEĞİL, TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN DEĞERİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) akademik performans sıralamasında yükselişini sürdürüyor. Üniversitede fiziki yapılanmayla eşzamanlı olarak yürütülen akademik çalışmalar, meyvesini her geçen gün daha fazla veriyor.

2015 yılında yürürlüğe giren akademik teşvik sistemini temel alarak devlet üniversiteleri ve fakültelerinin başarı sıralamasını paylaşan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr), 2020 verilerini açıkladı. Öğretim elemanlarının farklı alanlardaki performanslarını değerlendiren sıralamada KMÜ birçok akademik birimi ile başarılı sonuçlar elde etti.

Aynı Dönemde Kurulan 70 Üniversite Arasında 8'inci, 123 Devlet Üniversitesi Arasında 26'ncı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 123 devlet üniversitesinin puanlandığı Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında 26'ncı olurken, 2006 Yılından Sonra Kurulan Devlet Üniversiteleri Sıralamasında ise 70 üniversite arasından 8'inci sıraya yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

Kamil Özdağ Fen Fakültesi 1'inci, Mühendislik Fakültesi 3'üncü, Sağlık Bilimleri Fakültesi 10'uncu Oldu

Fakülte bazında yapılan sıralamada ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yine başarılı bir grafik çizdi.

Akademik Birimler

45

32.

60

“Üniversitemiz yalnızca Karaman’ın değil, ülkemizin yükselen değerleri arasında yer alıyor”

Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralamasında elde edilen başarıdan dolayı üniversite akademisyenlerini tebrik eden KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, “Fiziki yapılanmanın yanında üniversitemiz bunu akademik altyapısı ile de destekleyerek yükselişini yeni başarılarla pekiştirmektedir. Bu başarı, mesai arkadaşlarımıza ihtiyaç duydukları çalışma ortamı temin edildiğinde bunun bilimsel üretkenliğe yansıdığının ve verilen emeğin en iyi şekilde karşılık bulduğunun da göstergesidir. KMÜ ailesi olarak önce bölgemizde sonra küresel ölçekte üniversitemiz hak ettiği yere gelene kadar gayretlerimiz devam edecek. Üniversitemizin gerek genel sıralamada gerekse aynı dönemde kurulan diğer üniversitelerle yarıştığı sıralamada elde ettiği başarı şüphesiz hepimizi gururlandırmıştır. Elde edilen başarı ile üniversitemiz yalnızca Karaman’ın değil, ülkemizin de yükselen değerleri arasında yer aldığını göstermiştir. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen öğretim elemanlarımızı yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.