KMÜ’DE YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ ANLATILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 35       15.03.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde robotik sistem yazılımları üreten ve Türkiye’nin ilk insansı robotu Akıncı’nın yazılımını hazırlayan mühendisler konferans verdi.

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “Kariyer Günleri”nin Bahar Dönemindeki ilk programı, AKINSOFT’un bölge yetkilileri ile gerçekleşti. İİBF Yunus Emre Konferans Salonu’nda 14 Mart Çarşamba günü saat 15.00’te yapılan söyleşi, öğrencilerin sorularıyla zengin içerikli bir bilgilendirme toplantısına dönüştü.

AKINSOFT Bayii Koordinatör Yardımcısı Volkan Çoban ve AR-GE Koordinatörü Bayram Savran, hem firmanın gelişimi hem de KMÜ mezunlarının bu sektörde ne tür bir iş ortamında çalışabilecekleri yönünde bilgiler verdiler.

120 farklı sektörde farklı ülkelere yazılım programları verdiklerini açıklayan Çoban, birkaç metrekarelik bir alanda bilgisayar programcılığı yaparak işe başladıklarını, 2015 yılı hedeflerinin ise yapay zeka yazılımlarını geliştirerek insansı robotun seri üretimine geçmek olduğunu belirtti.

“Teknoloji ve bilişim sektörünün geleceği, yazılım konularını bilmekten geçer. Öğrencilik yıllarında yazılım sektörü hakkında bilgi almalısınız.” diyen Çoban, şirketlerinde mezunların ne şekilde istihdam edildiğini de açıkladı. “Mülakatın ardından eğitim süreci başlıyor. Süreç sonunda belirli donanımları kazanan çalışanlarımız farklı sektörler için yazılım üretecek hale geliyorlar. Bu konuda başarı sağlayanlar zamanla kod geliştirme sorumluluğunu da üstleniyor.” dedi.

Robotik çalışmalar konusunda sorulan bir soru üzerine, firma yetkilileri Japonya’da yapılan Asimo’ya benzeyen “Akıncı” isimli insansı bir robot üzerinde çalıştıklarını, robotun yazılımını sürekli olarak geliştirdiklerini söyledi.

Tüm sorulara açıklıkla cevap veren yetkililere, Kariyer Topluluğu Başkanı Halil Çifter tarafından plaket takdim edildi.