KMÜ REKTÖRÜ AKGÜL’ÜN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan ayının verdiği huzur ile geçirdiğimiz bir aylık sürecin ardından hep birlikte bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ruhumuzun tazelendiği, sevgi, saygı, kardeşlik ve yardımseverlik gibi kavramların her yıl yeniden anlam bulduğu Ramazan ayını bu yıl da bize sunduğu maddi ve manevi güzelliklerle birlikte uğurluyoruz.

İçinde bulunduğumuz salgın süreci nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre daha temkinli yaşadığımız Ramazan ayında sevdiklerimizle birlikte aynı iftar sofralarında buluşamasak da ülke olarak gönüllerimiz bir oldu ve bu maneviyatı her birimiz kendi evlerimizde yaşadık. Aileler olarak bir arada olmanın, paylaşmanın ve aynı sofranın etrafında toplanmanın bile ne derece kıymetli olduğunu yakinen idrak ettik.

Her şeye rağmen Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirerek ve milletçe evlerimizde dahi birbirimize kenetlenerek bayram sevincine erişmiş olduk. Sağlıkla ve inançla geçirdiğimiz her anın kıymetini bilerek, sabrın ve iyilikte bulunmanın önemini daha iyi kavrayarak geçirdiğimiz bu ayın ardından edindiğimiz manevi duyguların tüm yaşantımıza tesir etmesi, gelecek yıl daha sağlıklı ve huzur dolu bir Ramazan’a erişmek en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle, İslam coğrafyasının en büyük sevinçlerinden olan Ramazan Bayramının tüm dünyaya huzur, bereket ve güzellikler getirmesini diliyor; başta üniversitemiz mensupları olmak üzere Karamanlı hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”