KMÜ’DE ÖMER DÖNGELOĞLU, PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANLATTI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 46               22.03.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) Kanal 7 Televizyonu 'Önden Gidenler' program yapımcısı ve araştırmacı-yazar Ömer Döngeloğlu konuk oldu.

KMÜ Genç Girişimciler Topluluğunun daveti üzerine Karaman’a gelen Ömer Döngeloğlu, Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda 21 Mart Çarşamba günü saat 15.00’te “Kutlu Doğum Haftası” konulu bir konferans gerçekleştirdi. Konferans öncesinde Genç Girişimciler Topluluğu tarafından salonda “İslam güzel ahlaktır” yazan karanfiller dağıtıldı.

Konferansa KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans, Ömer Döngeloğlu’nun hem düşündüren hem de güldüren örnekleriyle zenginleşti. Programa gösterilen yoğun ilgi, konukların bir bölümünün konferansı salon dışından takip etmelerine neden oldu.

“İnsanlık, Efendimizin öğretisine muhtaçtır” diyen Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu ve öğretim sisteminden örnekler aktardı. O’nun çocukluk dönemindeki ortamı ve şartları değerlendiren Döngeloğlu, Peygamber Efendimizi doğru anlamak gerektiğini vurguladı.

Döngeloğlu, “Peygamberimiz hayatında bir kez bile tokat atmadı ama günümüzde insanlar her gün çevresine şiddet uyguluyor. O’nun öğrettiklerinin uygulanmaması üzücüdür. Peygamberimiz bizim neyimiz olur? O bizim Peygamberimiz ise, bu yapılanlar neyin nesidir?” dedi.

Peygamber Efendimizin annesi Hz. Amine’nin söylediği “Her taze bayatlar; her başlayan biter; her yeni eskir; her güzel çirkinleşir. Ezelî ve ebedî olan sadece Allah’tır” sözleri, salonda duygulu anlar yaşattı.

Peygamberimizin öğretim yöntemlerinin etkililiğinden bahseden Döngeloğlu, cahiliye döneminde kendi çocuklarını öldüren insanların, O’nun öğrettikleriyle doğru davranmaya başladıklarını anlattı.

İlgiyle dinlenen konferans, Ömer Döngeloğlu’nun hayır duaları arasında coşkulu alkışlarla sona erdi. Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün, Ömer Döngeloğlu’na çiçek ve plaket takdim etti.