Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bahar Şenliği Yapıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kampüsü’nde 27 Mayıs Çarşamba günü büyük bir coşku ve eğlenceli etkinliklerle yapıldı. Karaman’daki üst düzey kurum yöneticilerinin de katıldığı bahar şenlikleri 27 Mayıs Çarşamba günü saat 10.30’da Çelenk Koyma Töreninin ardından başladı.
KMÜ Rektörü Prof. Sabri Gökmen’in açılış konuşması yaptığı törenin ardından, üniversite öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları ekibi gösterisi ile stand açılışları yapıldı. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, üniversitelerde bilimsel faaliyetlerin yanında, sosyal faaliyetlerin de öğrencilerin motivasyonunu artırdığını; üniversitede yapılan bu şenliğin, aynı zamanda finaller öncesinde öğrencilere moral olması açısından önemli olduğunu söyledi. Çelenk Töreninin ardından, misafirlere çiğ köfte ve sac böreği ikramı yapıldı.
Üniversitenin şenliklerine gelen misafirlere bahar şenlikleri şapkasının dağıtılması, şenlik alanına geçişte kurdela kesilmesi sırasında konfetilerin oluşturduğu görüntü, açılışın neşesini artırdı. İlimizdeki üst düzey yöneticiler ile birlikte standlar tek tek gezilip bilgi alındı ve standlarda görevli öğrencilerin ikramlarını kabul ettiler.
Üniversite kampüsünde, bahar aylarının canlılığını yansıtan yeşil ağaçlar, çiçekler ve coşkuyla gülümseyen üniversitemiz öğrencileriyle, sergilerin, tanıtımların, satışların yapıldığı standlarla birlikte rengarenk bir görüntü oluştu.
CocaCola Tırı, üniversite öğrencilerinin yaptıkları ürünlerin sergileri, öğrenci topluluklarının faaliyetlerinin tanıtıldığı standlar, yiyecek satışı yapılan alanlar, kan tahlillerinin yapıldığı bölümler, amfide sertifikalı seminerler, jimnastik gösterileri, karaoke gösterileri ve aynı anda birkaç yerde farklı etkinlikler yapılıyor. Çarşamba akşamı 21.00’de Grup 84 gençlere eğlenceli müzik gösterisi sundu.
28 Mayıs Perşembe günü ünlü gösteri sanatçısı ve talk-show sanatçısı Ahmet Yenilmez, saat 19.00’da üniversite gençliği ile buluştu. Aynı gün 21.00’de Grup Yağmur ile üniversitemizdeki öğrenciler büyük bir coşku ile eğlendiler. Gün boyu Portekiz’den gelen profosyonel DJ ve üniversite öğrencilerimiz arasındaki başarılı DJ’lerin performansları ile eğlence, saat 10.00’da başlayıp gece 24.00’e kadar sürdü. Şenlikte aynı zamanda eğlenceli oyunlar, sinema gösterileri, ödüllü yarışmalar (Define Avı vb), kolbastı ekibi gösterileri, sanatsal ve sportif gösteriler, karaoke gösterileri, bireysel performanslar yanında öğrencilerin ve firmaların satış standları ile farklı bir ortam oluştu.
Gıda, sağlık, tanıtım, satış içerikli standların bulunduğu alanda, öğrencilerin hem eğlenmesi, hem de derslerin bitip sınavların başlayacağı zaman dilimi içerisinde eğlenerek farklı bir sosyal ortam içinde olabilme şansı elde edebildiler..
Üniversite personeli ve üniversiteli öğrenciler arasında yaklaşık 2 ay önce başlatılan voleybol, salon futbolu, plaj voleybolu, satranç etkinliklerinin finalleri de, hoş ve centilmence bir rekabet içinde bahar şenliği kapsamında yapıldı.
Öğrenci standlarında hediyelik eşya, fotoğraf, resim, giyim, oyuncak, kozmetik, aksesuar, kitap vb. ürünler ile meyve, şekerleme ve şenlik komitesinin sponsorluk anlaşmaları dahilinde soğuk içecek satışı da yapıldı.
Bahar Şenliklerine Grup Yağmur, Grup 84, Ahmet Yenilmez gibi sanatçıların renk katması, öğrenciler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Bahar Şenliği, üniversitelilere iki gün süren doyumsuz bir müzik şöleni ve eğlence yaşattı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bahar Şenlikleri, www.kmu.edu.tr web sayfasında, iki ayrı kameradan canlı yayında izlenebildi.

Bahar Şenliği Fotoğrafları için tıklayınız