Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2009 Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 39            29.05.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2008-2009 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, 1220 mezun öğrenci, aileleri, üniversite çalışanları ve Karaman halkının katılımı ile büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tören Kemal Kaynaş Stadyumu’nda 29 Mayıs Cuma günü, saat 18.00’de başladı ve ardından havai fişek gösterileri eşliğinde Ali Altay’ın müzik şöleni ile devam etti. Mezuniyet törenine Karaman Valisi Fatih şahin, Cumhuriyet Başsavcısı, Baro Başkanı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları, öğretim üyeleri, idari ve akademik personel, çok sayıda öğrenci aileleri ve Karaman halkı katıldı. Tören, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen önderliğinde öğretim üyelerinin kortej geçişi ile başladı. Ardından ellerinde Türk bayrağı ve KMÜ bayrağı ile coşkuyla stadyum geçiş alanına giren öğrenciler, her okulun farklı olan binişleri ile renkli bir görüntü oluşturdular.

Törende konuşan KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Dur, mezun arkadaşlarının bir üniversite diploması almalarının yanında sosyal, kültürel ve bilimsel açıdan donanımlı bireyler olarak topluma yarar sağlayacağını; kısa süre içinde ciddi atılım ve değişim yaşanan üniversitemizdeki akademik ve idari personelin mezun arkadaşlarına sağladığı katkının farkında olduklarını; mezun arkadaşlarına her yönden destek veren ailelerin değerinin büyük olduğunu ifade ederek, tüm öğretim elemanlarına, ailelere ve törene katılanlara teşekkür etti.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, konuşmasında öncelikle mezunların yaşamında en değerli anlardan biri olan mezuniyet töreninin coşkusunu hep birlikte yaşamanın mutluluğunu ifade etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nden mezun olanların bilimsel ve sosyal alanlarda en iyi şekilde geliştirilmeleri yanında, aynı zamanda nitelikli insan olarak yetiştirilmeye önem verildiğini açıkladı. Sıradan değil, aranan bir üniversite olmak temel hedefi ile farklı olmaya ve topluma hizmet alanında önemli katkılar sağlamaya önem verildiğini; bunun gururunu aileler ile birlikte tüm üniversite elemanlarının paylaştığını ifade etti ve mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

1220 mezun bulunan akademik birimlerde, bölüm başkanları diplomaları verdi. Tüm öğrencilerin hep birlikte kep atma anı, ailelere ve mezunlara mutlu anlar yaşattı.

Törenden sonra Ali Altay’ın konseri ile, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi mezunları, akademik ve idari personeli, eğlenceli bir gece geçirdi. Havai fişek gösterilerinin eşliğinde unutulmaz bir eğlence ile 2009 mezunlarına veda edildi.

Mezuniyet Töreni Foroğrafları için tıklayınız.