HER YAŞLI İÇİN BİR FİDAN DİKİLDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 52              26.03.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanları, Huzurevinde yaşayan yaşlılarla birlikte, örnek nitelikte bir program gerçekleştirdiler.

Üniversitenin Yaşlı Bakımı Programı Ailesi, 24 Mart Cumartesi günü Huzurevindeki yaşlıları kahvaltıya götürerek müzik eşliğinde neşeli bir kahvaltı yaptılar. Kahvaltıda her yaşlıyla özel olarak ilgilenen üniversiteliler, Karaman Müzesini ve Aktekke Meydanını birlikte gezdiler.

Şehir gezisinde birlikte çekilen fotoğrafların günün sonunda fotoğraf çerçevesi içinde kendilerine hediye edilmesi, yaşlılara duygulu anlar yaşattı. Ellerini öperek hürmetle hatıra fotoğraflarını yaşlılara hediye eden gençler, duyarlı davranışlarından dolayı yaşlıların dualarını aldılar.

Öğle yemeği için Çamlık Piknik Alanına giden ve keyifle yenen yemeğin ardından her yaşlı için bir fidan diken üniversiteliler ve “genç büyükler”  paylaşım, saygı ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini sergilediler.

Baş tacı büyüklerin yaşarken değerini bilen ve onları onurlandıran üniversiteli gençler, aynı zamanda topluma “hangi yaşta olursa olsun fidan dikilmesi gerektiği” mesajını da vererek, aile değerlerine saygı duyan bir gençlik yetiştiği umudunu da yeşerttiler.

Geçmiş ile gelecek arasında sempatik bir iletişimin kurulduğu program, gümüş saçlı “genç büyükler” ile birlikte üniversitelilerin birlikte fidan dikmeleriyle sona erdi.