KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’den Bahar Şenliği Ve Mezuniyette Emeği Geçen Herkese Teşekkür Kokteyli

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 40            2.6.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde coşkulu ve profosyonel şekilde gerçekleştirilen Bahar Şenliklerini ve Mezuniyet Törenini düzenleyen tüm personele ve öğrencilere teşekkür için bir toplantı yapıldı.

KMÜ Yunus Emre Amfisi’nde 2 Haziran Salı günü saat 10.00’da yapılan toplantıya, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yrd. Prof. Dr. Kemal Esengün, Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Karataş, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi, akademik birimleri temsilen öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda yoğun ve verimli bir haftayı geride bıraktıktan sonra emeği geçen herkese memnuniyetini belirten KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, şunları ifade etti: “2009 yılı Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Törenimiz yanında, 29 Mayıs 2007’de kurulan üniversitemizin ikinci kuruluş yıldönümünü de kutladık. Başarılı ve etkili düzenlemeler ile yapılan bu kutlamalarda emek veren tüm akademik, idari personele ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Güzellikler paylaşılınca anlamlı olur, paylaşılmayan güzelliklerin anlamı ve etkisi yoktur. Tüm bu güzellikler bedenen ve zihnen özveri gerektiren düzenlemeler sayesinde yaşandı. Bunun başarılması için elele, gönülgönüle verilmesi gerekiyordu ve bu yapıldı. Üniversitemizde başarının takımlarla gerçekleştirilebildiği, verimlilik ve üretkenlik için yardımlaşmak gerektiğini vurgulamaya gayret ediyoruz. Üniversitemizde hizmetli personellerimizin, güvenlik görevlilerimizin, daire başkanlarımızın, akademik personelimizin, rektör yardımcılarımız da dahil herkesin iyi bir takım oluşturduğu; bu organizasyonlarda daha iyi anlaşılmıştır..
Üniversiteler, tüm kuruluşlara örnek olması gereken kuruluşlardır. Üniversite olarak bir programı iyi şekilde yaparsak diğer kurumlara da örnek oluruz. Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreninde yapılan verimli çalışmanın da örnek niteliğinde olacağına inanıyorum.
Mezunlarımızı, öğrenci ailelerini, tüm Karaman’lıları mutlu etmek için gayret gösteren herkes, onları mutlu ettiği ölçüde kendileri de mutlu oldu. Organizasyonda yer alan herkesin gözlerindeki mutluluk pırıltıları, işlerini ne derecede önemsediklerini de ortaya koydu.
Bu başarıda Rektör olarak en az katkı veren ben oldum. Tek başına Rektör olarak başarıyı benimsersem, herkese yukardan bakarsam, aşağıdakileri küçük görmüş olurum. Ancak aşağıdakiler de yukarıdakini küçük görecektir. Bu durumun bilincinde, organizasyonda emek veren takımlara teşekkürü bir borç olarak görüyorum. Bir başarıyı tebrik etmenin, gelecek başarıları da artıracağını düşünüyorum. Üniversitemizdeki potansiyeli yüksek öğrencilerimiz ve tüm personelimiz ile birlikte daha iyi organizasyonlar yapacağımıza inanıyor; “sıradan değil aranan bir üniversite olmak” sloganımızın hep birlikte gerçek haline getireceğimize inanıyorum”.
KMÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Kemal Esengün, üniversitemizin yeni kurulma aşamasında işlerin sistematik halde yapılmasına çalışıldığını, bu kadar coşkulu, herkesi memnun eden ve aksaklık olmadan sürdürülen bir organizasyonun yapıldığı üniversitede olmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. “Üniversitemiz farklı ve aranan bir üniversite olacaksa, bu üniversitedeki herkes tarafından yapılacaktır” diyen Prof. Dr. Kemal Esengün, bu heyecanı hem öğrencilerde, hem de üniversitede çalışan tüm personelde gördüğünü ifade etti. Rektörümüzün aslında en büyük katkıyı sağladığını, O’nun motivasyon gücünü ve olumlu düşüncelerini bilen herkesin gelecek yıl da daha iyi organizasyonlar yapacağına inandığını belirtti.
KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi, bir ekibin kalabalık insan topluluğu olmadığını, iyi işler ortaya koyan ekiplerin olduğu bir üniversitede olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve bu ekip ile çok daha iyi işler yapılabileceğine inandığını ifade etti. Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Töreninin baş mimarlarının asıl öğrenciler olduğunu, akademik ve idari personelin aslında onlara yardımcı olduklarını belirtti. Üniversitemizdeki öğrencilerin motivasyonlarını kaybetmedikleri sürece idare olarak kendilerine sürekli yardımcı olunacağını açıkladı.
Toplantıda KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Dur, aslında en az katkının değil, en büyük katkının Rektörümüzde olduğunu, Rektörümüzün göreve başlamasından sonra bu kadar etkili ve anlamlı faaliyetler yapılmasından dolayı tüm öğrenci arkadaşlarının çok memnun olduğunu ifade etti.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Avcı da, tüm faaliyetlerin sorunsuz şekilde sürdürülmesini sağlayan herkesin isimlerini belirterek teşekkür etti. Ayrıca Duru Bulgur, Makro Market, CocaCola ve organizasyonu sorunsuz şekilde gerçekleştiren Mask Ajans ve Bay Medyaya da teşekkür etti.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin 2010 yılında yapılacak Bahar Şenlikleri, Mezuniyet Töreni ve kuruluş yıldönümü için şimdiden önemli ve anlamlı fikirlerin belirtildiği toplantı, tüm katılanların memnuniyetlerini ifade etmesi ile sona erdi.